Primary menu

Voetbalquiz: Derby van het Noorden

jansHoewel met de komst van SC Cambuur in de eredivisie de derby tussen sc Heerenveen en FC Groningen minder glans heeft, is de wedstrijd nog steeds speciaal. Zondag ontmoeten de Friezen en Groningers elkaar in de Euroborg. Tien vragen over deze derby van het Noorden.

1. Op 6 november 2005 stonden de twee rivalen tegenover elkaar in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen won met 4-0. De wedstrijd kende drie verschillende doelpuntenmakers. Drie van de vier doelpunten stonden aan het eind van het seizoen in de top-10 van mooiste treffers in de eredivisie. Welke drie spelers scoorden een doelpunt?

2.Het jaar daarop won Groningen in de Euroborg van sc Heerenveen. Het was de eerste eredivisiewedstrijd die in de Groene Kathedraal werd gespeeld. Wie scoorde het eerste doelpunt in het nieuwe stadion van FC Groningen?

3.Gonzalo Garcia Garcia speelde voor beide clubs. Trainers ergerden zich kapot aan zijn gebrek aan meeverdedigen, liefhebbers keken likkebaardend naar de middenvelder. Garcia Garcia speelde in Nederland voor nog drie andere clubs. Welke?

4.Garcia Garcia is de enige spanjaard die voor beide clubs voetbalde. Er is ook een Macedonier die voor zowel sc Heerenveen als Groningen speelde. Wie is hij?

5. Waarschijnlijk spelen er zondag drie spelers bij FC Groninen in de basis die geboren zijn in de Provincie Groningen. Bij Heerenveen speelt waarschijnlijk een speler die geboren is in de provincie Friesland. Welke spelers zijn dit?

Mensen die zich storen aan het gebrek aan trema’s etc., mijn downloadtoetsenbord werkt niet goed. Akte.

6. Groningen staat boven sc Heerenveen, terwijl de Groningers die seizoen slechts zestien treffers maakten. Slechts twee clubs zijn minder productief. Welke twee?

7.Vorig jaar won sc Heerenveen met 3-1 in de Euroborg. Welke speler van FC Groningen kreeg toen in de eerste helft al een rode kaart?

8. Een spannede derby was de derby van 2009 in het Abe Lenstra Stadion. sc Heerenveen won in de blessuretijd van FC Groningen dat op dat moment met negen spelers op het veld stond. Wie scoorde in blessuretijd 2-1 voor sc Heerenveen en welke twee Groningers kregen rood?

9. Welke verdediger wist in drie opeenvolgende derbys in de Euroborg te scoren?

10 Zoals eerder vermeld, Groningen won de eerste wedstrijd in de Euroborg en was daarna lange tijd ongeslagen in eigen huis. Het duurde tot 26 november tot ‘de trots van het noorden’ in eigen huis een competitienederlaag leed. Welke club won met ruime cijfers (5-2) van FC Groningen?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes