Primary menu

Voetbalquiz: de Regenjas

Harry Vermeegen De RegenjasToen ik jong was, was Harry Vermeegen al ietsje ouder en had hij op Veronica in zijn TV-programma de Regenjas een vast item wat volgens het volgende stramien verliep: Harry loopt met een profvoetballer in een willekeurige volksbuurt of Vinexwijk en schreeuwt tegen de jonge voetballer alsof hij een klein achterlijk kind is de volgende teksten: “Verliefd, verloofd, getrouwd? Jaaaa, jaaaa, jaaa. Hoe heet je vader? Wat leuk en je moeder? Heb je een leuke moeder? Inderdaad een hele leuke moeder. En wat eten we vandaag? Gefeliciteerd, wat heerlijk eten! Jaaa, jaaa, oh, oh. Jij bent hier geboren? En waar was jouw slaapkamer? Heb je toch ineens een bal. Je weet wat er moet gebeuren he? Die cirkel moet rond. JAAAA, JAAAA: de cirkel is rond.“ Kortom, geweldige TV; daarom vijf van de mooiste afleveringen van ‘de cirkel moet rond’ waarin menig ruit sneuvelt.

1. We beginnen met de aflevering van Ferry de Haan met moeder Ria en vader Dirk. Hoe de buurvrouw heet weet ik niet maar haar ruit sneuvelt wel. Ferry won met Feyenoord onder andere het landskampioenschap en de UEFA Cup in 2002. In de UEFA Cup finale stond hij niet in de basis maar verving hij in de 85e minuut Shinji Ono. Wie waren de andere tien spelers die in de basis van Feyenoord stonden. Punt per juiste speler.

2. Ook Mark van Bommel (helaas zonder snor) schitterde in de Regenjas. Bij de drankenhandel van zijn ouders moet Markie de bal door het raam schieten. Mark stond in zijn carrière ondermeer onder contract bij AC Milan net als dertien andere Nederlanders. Van die veertien zoek ik de drie Nederlanders met de minste competitieduels voor AC Milan?

3. Victor Sikora schitterde ook op 21-jarige leeftijd in dit onvolprezen TV-item. Volgens Harry zag het potje van zijn moeder er bijzonder smerig uit maar het viel hem toch heel erg mee. Vervolgens laat Victor een ruitje of twee van het ouderlijk huis sneuvelen. In de zomer van 2002 verhuisde Sikora van Vitesse naar Ajax maar Victor en Vitesse hadden eerst een akkoord met een buitenlandse club maar die deal ketste op het laatste moment af. Welke club zoeken we?

4. Patrick Paauwe mocht aanleggen in ’t Harde. Harry was niet zo tevreden over zijn introductie. Vervolgens schoot Patrick een ruit kapot. Bij welke twee buitenlandse clubs vertoonde Patrick zijn fabelachtige traptechniek?

5. Als laatste gaan we naar het ouderlijk huis van Dirk Kuijt in Katwijk. Dirk vertelt over zijn liefde voor Gertrude die hij ontmoette bij de bushalte. Dirk mocht aanleggen bij het raam van zijn klaslokaal. Helaas schiet hij geen enkel ruitje kapot. Stomme Dirk. Welke drie trainers had Dirk in zijn Feyenoord-periode?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes