Primary menu

Voetbalquiz: De opvolger van Bange Bertje

Niets is nog zeker, maar het zou zomaar kunnen dat er een einde is gekomen aan het tijdperk van Bert van Marwijk. We haalden met veel geluk en slecht spel een WK-finale en werden met slecht spel uitgeschakeld in de eerste ronde van een EK. Nu is de grote vraag wie hem op zou moeten volgen. Hierbij een zeer arbitraire top 5 van voetbalquizmasters.nl. Met een vraag erbij over de kandidaat; dit is immers een voetbalquiz.

1. Frank Rijkaard. Sowieso is het al heerlijk als er iemand in een spijkerbroek op de bank zit bij Oranje. Maar dat is niet de enige reden waarom Frank Rijkaard op 1 staat. Tijdens EURO 2000 was hij al bondscoach en dat deed hij hartstikke leuk. Italie werd van de mat gespeeld, maar paal en penalty’s zorgden ervoor dat we niet kregen wat we verdienden. Dat was pas pech, Bertje! Voor Frank Rijkaard bondscaoch werd, was hij assistent van Guus Hiddink en bestierde hij een onderbroekenlijn. Hoe heetten de onderbroeken van Frank?

2. Ronald Koeman. Met koetje als bondscoach gaan we vast heel veel kools maken. En worden we eens kampioen dan krijgen we een interview te zien waarin Ronald Jack van Gelder te woord staat terwijl hij net zeven bacootjes heeft weggetikt. Mooi. Wanneer dronk hij voor het laatst bacootjes, oftewel: wat was de laatste prijs die Ronald als trainer won.

3. Gertjan Verbeek. Gertjan Verbeek als bondscoach; dat gaat heel goed of heel slecht. In beide gevallen is het leuk. Gertjan Verbeek haalde zelf Oranje nooit. Toch staat er in het Friese dorpje waar Verbeek woont een bronzen standbeeld van hem. Waar woont Gertjan Verbeek?

4. Ron Brandsteder. Een verrassende kandidaat, maar het zou weleens heel verfrissend kunnen werken. Helemaal onbekend met het Nederlands Elftal is Ron ook niet. In 1990 nam hij samen met de Havenzangers en de Oranje-selectie het lied ‘Hand in hand achter Oranje’ (echt klikken!) op. Het lied belandde op plaats 13 in de hitparade. Wie speelde er in Charkov met Oranjeshirt nummer 13? Te makkelijk? Wie speelde er tijdens het WK van 2010 met nummer 13?

5. Mark van Bommel. Dan staat hij in ieder geval niet in het veld. Hoeveel keer stond Mark van Bommel al wel in het veld bij het Nederlands Elftal? Vooruit, u mag er vijf interlands naast zitten.

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes