Primary menu

Voetbalquiz: De Grote Hattrickquiz

U mag het best weten: deze voetbalquizmaster is voorzitter van de Robin van Persie-fanclub. Elke gelegenheid grijp ik aan om een quiz te maken die iets met hem te maken heeft. Het afgelopen weekeinde miste hij een strafschop, dus daar zou het over kunnen gaan, maar een echte fan bedenkt natuurlijk iets over wat daarna volgde: de hattrick. Vijf vragen over drie doelpunten in één wedstrijd.

1. De Amerikaan Bert Patenaude maakte in 1930 de eerste hattrick op een WK. Tegen Paraguay tekende hij, net als Robin van Persie tegen Southampton, voor alle treffers van zijn team. Ondanks de inzet van Bertje werden de Amerikanen in de halve finale uitgeschakeld door Argentinië: ze verloren met 6-1. Wie scoorde de tot nu toe laatste hattrick op een WK? (Er zit ook een soort tip verborgen in deze vraag..)

2. Er zijn meer Amerikanen die hattricks scoren. Zo was er het afgelopen seizoen een Fulham-speler (inmiddels speelt hij bij Tottenham Hotspur) die dat als eerste Amerikaan in de Premier League deed. Wie scoorde op 21 januari 2012 een hattrick tegen Newcastle United?

3. Voor Robin van Persie was de hattrick tegen Southampton zijn derde hattrick in de Premier League, een hattrickhatrick zeg maar. Hij scoorde zijn tweede hattrick het afgelopen seizoen in een spektakelstuk tegen Chelsea (5-3 winst voor Arsenal). Tegen welke tegenstander maakte Van Persie in datzelfde seizoen zijn eerste hattrick in de Premier League?

4. Hattrick Kluivert maakte ook weleens een Patrick. Bijvoorbeeld tijdens EURO 2000, tegen Joegoslavië. Nederland won die wedstrijd met 6-1. Wie maakten de andere treffers voor Oranje in dat duel?

5. De term hattrick heeft niks met goochelaars en konijnen uit hoge hoeden te maken, maar komt uit het cricket. Welke 33-jarige speler uit de jeugdopleiding van Ajax was tot zijn vijftiende ook een zeer verdienstelijk cricketspeler?

Toon de antwoorden

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes