Primary menu

Voetbalquiz: Dagen van de week

Vandaag is het vrijdag. Robinson Crusoe had ooit op zijn ‘onbewoonde’ eiland een vriend die Vrijdag heette. Dingsdag heeft ooit op een internetforum aangegeven dat hij de vriend van Crusoe was. U merkt het al, deze quiz gaat over de dagen van de week.

1. Sunday Oliseh speelde twee seizoenen voor AFC Ajax. De Nigeriaan was ook actief op de WK’s van 1994 en 1998. In dat laatste WK volleerde Oliseh zijn land op schitterende wijze naar de laatste zestien. Tegen welk land scoorde Oliseh met dit zondagschot?

2. Michael Dingsdag. Zijn naam is net niet een dag van de week. Zoals het wel vaker nét niet bij Dingsdag is. Michael Dingsdag kreeg ooit de hoon van de hele natie over zich heen, toen bekend werd dat hij in zijn tijd bij Vitesse op internetfora transfergeruchten over zichzelf verspreidde. Die transfer kwam er ook; hij speelde enkele seizoenen bij sc Heerenveen, maar is daar inmiddels ook vertrokken. Bij welke club speelt Dingsdag tegenwoordig?

3. Remco Vrijdag is een cabaretier. Hij was onderdeel van de formatie ‘De Vliegende Panters’. Dit had zomaar een bijnaam kunnen zijn van een Afrikaans voetbalelftal. Dat is het echter niet. Ook Finland heeft een bijnaam: Huuhkajat. Deze bijnaam draagt het land nog niet lang. Het is ontstaan na een curieus moment in een interland tegen België. Ik verklap u dat Huuhkajat een dier is, maar welk dier?

4. Vrijdag en Crusoe, we hadden het er al over. Het waarheidsgetrouwe boek is geschreven door Daniel Defoe. Defoe adopteerde na het kassucces de eilandbewoner Vrijdag en gaf hem zijn achternaam. Het achter-achterkleinkind van Vrijdag is Jermain Defoe. Deze begaafde speler speelt sinds het seizoen 2003-2004 bij de Spurs. Tussendoor speelde Jermain Friday (zoals hij eigenlijk heet) nog anderhalf seizoen bij een ander Premier League club. Welke?

5. Sheffield Wednesday mag natuurlijk niet ontbreken in deze quiz. De club werd in 1820 opgericht als cricketclub. In de wintermaanden werd er gevoetbald om de spelers bij elkaar te houden. Al snel bleken de jongens meer voetbaltalent dan crickettalent te hebben en werd deze sport belangrijker. De cricketafdeling is al bijna honderd jaar geleden opgeheven. Dat Esajas, Blinker, Jonk, Sibon en Trustfull er hebben gespeeld, weten we natuurlijk wel. Maar welke twee Belgen droegen het blauw-wit van Sheffield Wednesday?

Toon de antwoorden

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes