Primary menu

Voetbalquiz: Culthelden

Naast voetballers met snor houden we hier bij Voetbalquizmasters ook heel erg van culthelden. Weet jij het antwoord op de volgende vragen over culthelden?

#1 Naast spits van o.a. Roda JC en Vitesse was Bob Peeters ook een verdienstelijke verslaggever voor Sporza. Deze alleskunner voetbalde ook een tijd aan de andere kant van het kanaal. Bij welke Engelse club stond Bob Peeters van 2003 tot 2005 onder contract?

#2 De carrière van Paul Gascoigne leidde hem o.a. langs roemruchte clubs zoals Glasgow Rangers, Burnley, Gansu Tianma alvorens zijn actieve carrière als speler af te sluiten bij Boston United. Bij welke club debuteerde hij in de 1985 in de Premier League?

#3 In 2007 stond Donny de Groot korte tijd bovenaan in de topscorerslijst van de Eredivisie. Helaas wist hij de lijn van vier goede wedstrijden op een rij niet door te trekken en eindigde hij het seizoen met welgeteld 8 doelpunten. Bij welke club staat Donny de Groot dit seizoen onder contract?

#4 Deze robuuste verdediger speelde voor FC Utrecht, FC Wageningen en ADO Den Haag voor hij zijn carrière afsloot bij Top Oss. Bij deze laatste club, thans FC Oss genaamd, is hij vandaag de dag ook hoofdtrainer. Over wie heb ik het?

#5 Jozef Kiprich, de tovenaar van Tatabanya, maakte tussen 1989 en 1995 53 goals in het shirt van Feyenoord. Bij welke andere Nederlandse club stond hij nog meer ooit onder contract?

Toon de antwoorden

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes