Primary menu

Voetbalquiz: Comebacks

Uri GellerZondag boog Vitesse in eigen huis een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning. Een prestatie waar Uri Gellert nog een puntje aan kan zuigen, qua ombuigen. Daarom een quiz met vijf vragen naar aanleiding van veelbesproken comebacks.

1. Vitesse werd ook eens het ‘slachtoffer’ van een comeback. In het seizoen 2006/2007 stonden de Arnhemmers in een uitwedstrijd acht minuten voor tijd nog met 3-1 voor. Vervolgens kreeg het in de resterende acht minuten drie treffers tegen. Welke club ging er alsnog met de drie punten vandoor tegen Vitesse op 10 oktober 2006?

2. Op 16 oktober van het vorige jaar kwam Zweden na een 4-0 achterstand tegen en in Duitsland terug tot 4-4. Welke Zweed, die in Nederland speelde (maar ja, dat geldt bijna voor iedere Zweed), maakte in de laatste minuut gelijk tegen de Duitsers?

3. De meest legendarische comeback van de afgelopen tien jaar is natuurlijk die van Liverpool in de Europa Cup I-finale van 2006. Na rust kwam Liverpool in de wedstrijd tegen AC Milan in zes minuten tijd terug tot 3-3 via treffers van Steven Gerrard, Vladimir Smicer en Xabi Alonso. Liverpool won uiteindelijk via strafschoppen. Waar vond deze herrijzenis van Liverpool plaats?

Socrates4. Nog even over die finale. AC Milan kwam dus voor rust al op een 3-0 voorsprong. Paolo Maldini zette de Milanezen al na een minuut op voorsprong. Wie nam in de 39ste en 44ste minuut de andere twee treffers van de Rossoneri voor z’n rekening?

5. Soms gaat het toch weer kriebelen bij een voetballer die al gestopt is. De inmiddels overleden Braziliaanse legende Socrates maakte het wel heel bont toen hij op 50-jarige leeftijd een comeback maakte bij de Engelse amateurclub Garforth Town. Hij viel in tijdens de wedstrijd tegen het altijd lastige Tadcaster Albion. De comeback van Socrates duurde uiteindelijk twaalf minuten. Bij welke Braziliaanse club speelde hij tussen 1978 en 1984 veel meer minuten ( 297 wedstrijden)?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes