Primary menu

Voetbalquiz: Chelsea

ChelseaMarco van Ginkel maakte gisteren zijn Premier League-debuut gemaakt voor Chelsea. In de 84e minuut verving hij Oscar in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Hull City. Vandaag een quiz over Nederlanders bij Chelsea.

1. Van 1989 tot 1992 stond een Nederlandse verdediger onder contract bij Chelsea. De verdediger was overgekomen van Feyenoord en vertrok na zijn periode bij Chelsea naar Southampton. Over welke verdediger gaat het hier?

2. Jimmy Floyd Hasselbaink is de Nederlander met de meeste doelpunten voor Chelsea. Hasselbaink werd in drie landen topscorer. Welke drie landen zijn dit?

Lex Goudsmit3. Winston Bogarde was minder succesvol bij Chelsea. Dat hij voor dit ‘minder succesvol zijn’ uitstekend werd betaald zal algemeen bekend zijn. De titel van zijn boek is ook algemeen bekend. Wat is de titel?

4. Ook Boudewijn Zenden speelde enkele seizoenen voor Chelsea. In de categorie randzaken: waardoor vergaarde Boudewijns vader Pierre Zenden enige bekendheid in Nederland?

5. En tot slot een vraag over de meest charismatische van het stel, Ed de Goey. Chelsea was één van de twee buitenlandse clubs waar Edje voor speelde. Wat was de andere buitenlandse club?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes