Primary menu

Voetbalquiz: Champions: League 2014/2015

EC1Komende week zijn de heenwedstijden van de halve finale van de Champions League. Barca-Bayern en Juve-Real. Twee absolute topaffiches. Tien vragen over de halve finalisten van de Champions League 2014-2015.

1. Hoeveel Champions Leagues en Europa Cup 1’s wonnen de vier halve finalisten gezamenlijk?

2. Bayern leek er na de heenwedstrijd in de kwartfinale slecht voor te staan. In Porto werd met liefst 3-1 verloren, onder meer door een benutte penalty van  Quaresma. Quaresma is beter bekend om z’n buitenkantje rechts dan om z’n geweldige successen buiten Portugal.  Quaresma speelde buiten Portugal voor Besiktas en Al-Ahli FC en voor drie absolute topclubs. Welke drie clubs zijn dit?

3 Kaiser Franz Beckenbauer sprak na afloop van Porto – Bayern over Dante: “Als hij een IJslander was geweest, of ergens anders in de buurt van Noordpool was geboren, dan zou ik zeggen: ‘Die heeft nog steeds zijn skischoenen aan'” Geografisch gezien is dit een rare associatie. Immers, de Noordpool en IJsland hebben minder met skiën te maken dan bijvoorbeeld het Beieren van Kaiser Franz. Wat wel met skiën te maken heeft is het Amerikaanse Vale. Port Vale komt dan weer niet uit Vale (oh logica). Uit welke stad komt Port Vale wel?

4. Juventus speelde haar kwartfinale tegen AS Monaco. Welke trainer is als hoofdtrainer verbonden geweest aan zowel Juventus als AS Monaco?

5. David Trezeguet kwam als speler uit voor beide clubs. Trezeguet is een Fransman, echter speelde hij zijn eerste wedstrijden als profvoetballer niet in Frankrijk en zelfs niet in Europa. In welke competitie (land volstaat) maakte Trezeguet zijn debuut als betaald voetballer?

6. Voor Thiago Alcantara is de halve finale tegen Barcelona een weerzien met veel oud-teamgenoten. Alcantara is de zoon van een voormalig Braziliaans international die in 1994 wereldkampioen werd met de Selecao. Welke oud-voetballer is de vader van Alcantaro (voetlbalnaam volstaat)?

7. Cannavaro, Zidane, Morata. Zo maar wat spelers die zowel voor Juve als voor Real uitkwamen. Welke speler met een verleden in de Eredivisie kwam ook uit voor zowel Real als Juventus?

8.  Carlo Ancelotti trainde zowel Real als Juventus. Ancelotti won vorig seizoen met Real z’n derde CL en werd hier mee de succesvolste coach ooit in het Champions League-tijdperk. Tellen we de het Europa Cup 1-toernooi ook mee dan is er nog één andere trainer die ook drie keer de Cup met de Grote Oren omhoog mocht houden. Wie?

9. Luis Enrique, Guardiola en Ancelotti konden allen aardig ballen, Allegri kon er geen fuck van. Er is één club waar zowel Luis Enrique, Guardiola als Ancelotti op de loonlijst hebben gestaan (als speler dan wel als trainer). Welke club is dit?

10. Zo’n Champions League is leuk en aardig, maar valt echter in het niet bij het Gronings Voetbalquiz Kampioenschap. van 8 mei a.s. Waarom heb jij je in godsnaam nog niet opgegeven?!?

 

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes