Primary menu

Voetbalquiz: Blinden

BlindenDeze quiz is een dag na FC Utrecht-sc Heerenveen gemaakt. Ik heb nog nooit een scheidsrechter een wedstrijd zo dramatisch zien leiden als Jochem Kamphuis die wedstrijd. Omdat ik mij -net als Graziano Pellè- weleens laat leiden door frustratie, gaat de quiz van vandaag over blinden.

1.  Om de quiz toch een beetje vrolijk te starten, beginnen we met een vraag over Gerald Sibon. In de zomer van 2011 postte de spits van Heerenveen een tweet waarin hij op cryptische wijze een op handen zijnde transfer van een Heerenveenspeler leek aan te kondigen: “Bij mij gaan de luiken dicht. Welterusten.” De transfer naar Standard Luik, waar Sibon op doelde, ging uiteindelijk niet door. Wie mistte op een haar na een overgang naar Luik?

2. In welke Zeeuwse plaats kwamen naast Danny Blind ook Gérard en Dennis de Nooijer ter wereld?

3. Jeremaine Lens speelde in Nederland voor AZ, NEC en PSV. Welke andere speler die net als Lens deze eeuw voor Oranje uitkwam, speelde voor deze drie clubs?

4. “Die kerel zette zijn bril op als ze in de aanval waren en weer af als ze gingen verdedigen. Maar het was duidelijk tegen de regels, dus een van ons pakte hem zijn bril af en toen ging die stuk”, aldus Carlos Pachame. Bij welke club speelde Pachame?

5. Welke voetballer ziet u op de onderstaande foto?

Blinde voetballer

TOON DE ANTWOORDEN

 

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes