Primary menu

Voetbalquiz: Blessures

De voetbalquizmaster – Thijs de Jong – die normaal altijd op vrijdag de quiz verzorgt, is gisteren geopereerd aan z’n voet en ligt waarschijnlijk nu vanwege alle morfine te hallucineren over doelpunten van René van Rijswijk. Sterkte Thijs! Voetballers hebben natuurlijk ook vaak last van hun voet of een ander lichaamsdeel. Daarom een quiz over blessures.

1. Arjen Robben is aan z’n voet en ieder ander denkbaar lichaamsdeel geblesseerd geweest. Voor het WK van 2010 raakte hij geblesseerd aan zijn hamstring en liet zich oplappen door Dick van Toorn. De clubarts van de Bedumer was daar op z’n zachtst gezegd niet over te spreken. Hoe heet de clubarts van Bayern München?

2. We blijven in het noorden. Jan Mulder stopte vanwege een slepende knieblessure al in 1975 met voetballen. Op dat moment speelde hij bij Ajax, maar eerder kwam hij uit voor Anderlecht. Bij welke Winschoter club haalden de paarswitten hem op? En welke twee oud-internationals speelden nog meer voor die club?

3. Ergernis… uhh, vraag drie. Ruud van Nistelrooij werd ook veel geplaagd door blessures. Wie herinnert zich niet de beelden van Van Nistelrooij, die zich na een knieblessure bij Oranje probeert klaar te stomen voor EURO 2000. Hij gaat weer door z’n knie en schreeuwt het op de grond uit van de pijn. Hierdoor gaat ook zijn transfer naar Manchester United niet door. Een jaar later kopen de Mancunians Van Nistelrooij alsnog. Welk recordbedrag leggen ze voor hem op tafel?

4. Het verhaal van Marco van Basten kennen we helaas ook allemaal. Het verhaal van dé enkel, waardoor hij in 1995, gestoken in een bruin suède jasje en onder het toeziend oog van een huilende Fabio Capello, geëmotioneerd afscheid nam van het publiek in San Siro. Van Basten speelde zijn laatste wedstrijd echter al in 1993. Hoe heet de Belgische chirurg die de enkel van Van Basten in die tijd ettelijke malen opereerde?

5. Van Basten was zo geblesseerd dat hij twee vragen verdient in deze quiz. Een tijdje voor hij voor de zoveelste en laatste keer geblesseerd raakte aan zijn enkel, scoorde hij in een Champions League-duel vier maal, waaronder één omhaal. Tegen welke club deed hij dat?

Toon de antwoorden

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes