Primary menu

Voetbalquiz: Blauwe maandag

smurfHet is vandaag maandag, dus daarom een quiz over de blauwe maandag, met ofwel vragen over clubs die in het blauw spelen of over spelers die heel kort bij een bepaalde club speelde. Hoe de verhouding precies is, weet ik nog niet, want ik moet de vragen nog bedenken. Hoen dan ook: succes!

1. Ik heb in al mijn wijsheid besloten dat mijn eerste vraag een combinatievraag wordt. Cristian Vierri speelde eigenlijk overal een blauwe maandag. Bij welke zes clubs met iets blauws in het tenue speelde hij?

2. Een vraag over The Blues. Tot voor kort gooiden de supporters van Chelsea altijd een bepaald soort groente op het veld bij het zingen van een (behoorlijk seksistisch) liedje. Nu mag dat niet meer. Welke groente?

3. Een vraag over de blues. Johan Derksen is een groot bluesliefhebber. Hij was manager van Cuby and The Blizzards die onder andere bekend zijn van hun hit Appleknockers Flophouse. Welke prachtige Groningse studentenvoetbalclub heeft z’n kantine vernoemd naar dat lied?

4. In het Britse voetbal kun je voor een heel korte periode verhuurd worden aan een club. Aan welke twee clubs verhuurde Newcastle United Tim Krul voor hij eerste keeper werd van The Magpies?

5. Welke vier clubs in de Jupiler League spelen in een thuisshirt waar de kleur blauw inzit?

TOON DE ANTWOORDEN

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes