Primary menu

Voetbalquiz: Bekervoetbal

GbekerwinnaarOp vrijdagavond 8 mei vond de succesvolle derde editie van het Gronings Voetbalquizkampioenschap plaats. Deze editie werd gewonnen door team Dick Lukkien. De voetbalquiz vond plaats bij Velocitas; tot voor kort de enige Groningse bekerwinnaar. Vandaag een rode uit dit kampioenschap over bekervoetbal.

1. We beginnen ook meteen met een vraag over de bekerfinale van FC Groningen. Welke voornaam stond zowel in 1989 als ook vorige week in de basiself van FC Groningen?

2. In Duitsland was Arminia Bielefeld de koploper van de derde bundesliga de sensatie van het bekertoernooi. De ploeg versloeg in de kwartfinale Borrussia Mönchengladbach en werd in de halve finale uitgeschakeld door VfL Wolfsburg. Welke oud-spits van onder andere FC Den Bosch en Go Ahead Eagles staat sinds januari onder contract bij Arminia Bielefeld? En voor twee bonuspunten: welke Nederlandse spits die momenteel in de Eredivisie speelt, kwam vorig jaar uit voor Arminia Bielefeld én welke huidige hoofdtrainer in het Nederlandse betaald voetbal kwam in het verleden uit voor de jeugd van Arminia Bielefeld?

3. In België werd de bekerfinale al op 23 maart gespeeld. Wie won de finale met 2-1 van Anderlecht? En voor een bonuspunt per goed antwoord: wie mocht de beker na afloop als eerste omhooghouden en is dus aanvoerder van de Belgische bekerwinnaar?

4. Terug naar Nederland. Welke club slaagde er naast de traditionele topclubs en Quick in 1910, 1911 en 1912 er als enige in drie keer achter elkaar de bekerfinale te bereiken?

5. Sinds FC Groningen in 1989 voor de eerste keer in de bekerfinale stond, slaagde één club van het huidige linkerrijtje in de eredivisie er niét in de bekerfinale te bereiken. Naar welke club zijn we op zoek?

6. In Nederland werd de bekerfinale voor het laatst met een strafschoppenserie beslist in 2009. Heerenveen won van FC Twente. Bij Heerenveen stond één speler in de basis die ook voor FC Twente heeft gespeeld en bij FC Twente vielen twee spelers in die ook voor Heerenveen hebben gespeeld. Naar welke drie spelers zijn we op zoek?

7. Helaas bestaat-ie niet meer: de Europa Cup II, of, veel mooier: de Cup Winners Cup. Wie waren in 1997, 1998 en 1999 de laatste drie winnaars?

8. Leandro Bacuna staat met Aston Villa in de finale van de FA Cup. Wie won in 2013 de FA Cup met Wigan Athletic en was daarmee de laatste Nederlander die de beker omhoog mocht houden?

9. Even een oja-vraagje. Tegen wie vloog FC Groningen er vorig jaar eigenlijk uit in de achtste finales van de beker? En er is een bonuspunt te verdienen: wie maakte de enige treffer in die wedstrijd?

10. Welke speler won met maar liefst vier verschillende clubs de Nederlandse beker? Hij won zijn eerste in 1997.

TOON DE ANTWOORDEN

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes