Primary menu

Voetbalquiz: Bekervoetbal

knvb bekerDe afgelopen week stond in het teken van bekervoetbal, dus onze nieuwe wekelijkse quiz met tien vragen (meer vragen van ons koop je hier voor een zacht prijsje) gaat over bekervoetbal.

1. Niet alleen in Nederland werd er gebekerd. In Engeland speelde de veredelde tweede elftallen van de topclubs tegen allemaal andere prachtige clubs in de League Cup, die natuurlijk een sponsornaam heeft. Hoe heet de League Cup eigenlijk?

2. In Duitsland schakelde mijn favoriete Duitse club Arminia Bielefeld het Hertha BSC uit van… ja, van wie? Welke Nederlanders zijn er op dit moment actief bij Hertha BSC?

3. We gaan naar ons eigen land. Tegenwoordig heet de KNVB-beker weer gewoon KNVB-beker, maar welke bedrijven waren eerder naamgever van de beker?

4. De cup die je kunt winnen, heeft ook een bijnaam. Hoe luidt die?

5. Het mooiste aan bekervoetbal zijn de amateurclubs. Deltasport, Sportlust ’46 en Flevo Boys. Deze drie teams redden het helaas niet tegen respectievelijk De Graafschap, FC Volendam en FC Groningen. Maar uit welke plaatsen komen ze?

6. Welke amateurclub haalde ooit de halve finale van de KNVB-beker?

7. De Cup Winners Cup, alleen vanwege de naam is het al jammer dat-ie is afgeschaft. Wie won de laatste editie in 1999?5171573392_7bdd8b0984

8. Ajax won ‘m in 1987. Wie versloegen de Amsterdammers in de finale?

9. Terug naar de actualiteit. Welke speler scoorde in deze bekkerronde de meeste doelpunten?

10. De laatste vraag gaat niet over bekervoetbal, maar over Marco van Basten. Uiteraard kunnen en willen we niet om zijn verjaardag heen. San Marco ziet vandaag Abraham. San Marco is niet zijn enige bijnaam in Italië. Hij werd er ook Il cigno Olandese genoemd. Wat betekent dat?

TOON DE ANTWOORDEN

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes