Primary menu

Voetbalquiz: Bekerfinale PSV – AZ

PSV AZMorgen staat de bekerfinale tussen PSV en AZ op het programma. Wij weten veel maar wie er gaat winnen weten we niet. Dat de onderstaande vijf vragen over PSV & AZ gaan weten we dan weer wel, en nu jij ook. Al had je waarschijnlijk al een vermoeden toen je de titel van deze quiz las. Enfin, succes.

1. In de twee selecties van dit seizoen zitten vier spelers die voor beide clubs in de Eredivisie hebben gespeeld. Wie?

2. Ook een huidige assistent-trainer van een andere Eredivisieclub kwam als speler uit voor zowel AZ als PSV. Wie zoeken we?

3. Dick Advocaat, de huidige trainer van PSV, trainde zowel AZ als PSV. Bij AZ volgde hij Ronald Koeman op (die trouwens ook bij beide clubs trainer was) maar dit terzijde. Wij zijn op zoek naar de buitenlandse clubs waar Dick als speler (3) en trainer (3) actief voor was. Het zijn er dus in totaal zes.

Dick Advocaat speler

4. Philip Cocu, de toekomstige hoofdtrainer van PSV, speelde ook zowel bij PSV als AZ maar bij welke club sloot hij zijn carrière af?

5. Of Mark van Bommel doorgaat na deze wedstrijd is nog steeds niet bekend. Wat wel bekend is, is dat Markie al een keer de bekerfinale heeft gewonnen met PSV in 2005. Wie was toen de tegenstander van de Eindhovenaren? (In de stijl van Van Bommel mag u dit antwoord verborgen achter een hand uitspreken zodat de camera’s niet kunnen zien wat u zegt)

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes