Primary menu

Voetbalquiz: Baby’s

Voetbalquizmasters is niet alleen van de keiharde voetbalfeiten. Voetbalquizmasters is er voor het hele gezin. Vandaag willen we onze grote schare vrouwelijke fans bedienen. En wat vinden vrouwen nou leuk? Nou, daar hebben we eigenlijk totaal geen benul van, echter hebben we wel eens horen zeggen dat vrouwen baby’s leuk vinden. Vandaar vandaag een quizje over baby’s dus.

1. De Busby Babes was de bijnaam van een elftal van Manchester United. Manager Matt Busby van Manchester United was er in de jaren ’50 in geslaagd een zeer jeugdige ploeg met veel talent op te bouwen. Liefkozend werd het team de Busby Babes genoemd. Helaas echter sloeg het noodlot toe. Op de terugreis van een wedstrijd om de Europacup 1 ging het bij een tussenlanding verschrikkelijk mis en crashte het vliegtuig waar de voltallige selectie inzat. In welke stad vond deze crash plaats?

2. In Nederland hebben we in de jaren 60 de Mosveld-baby’s gehad. Dit team met illustere namen als Hassie van Wijk, Frits Soetekouw, Piet van der Muts en Cees Kick was gezamenlijk uit de jeugd doorgestroomd naar het eerste elftal en na het wonder van Zuilen wisten ze zelfs te promoveren naar de Eredivisie. Over welke club gaat dit verhaal?

3. Bebeto heeft op het WK ’94 het irritante ‘wiegjuichen’ geïntroduceerd. Het irritantste hieraan was dat hij dit tegen Nederland deed, de lul. Bebeto heeft voor twee Europese clubs gespeeld. Eén ervan was Sevilla, echter heeft hij als clubvoetballer vooral zijn roem vergaard bij een andere Europese club. Welke club is dit?

4. Het Nederlands elftal werd tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland opgeschikt door een drama in de privésfeer van een van de spelers. De zwangere vrouw van een der spelers werd getroffen door zwangerschapscomplicaties waardoor het kindje veel te vroeg geboren werd en een dag later overleed. Welke speler werd getroffen door dit drama?

5. Welke Noorse oud-voetballer stond ook wel bekend als ‘The baby-faced assassin’? Om het wellicht iets makkelijker te maken, de speler in kwestie is tegenwoordig trainer van het Noorse Molde FK die hij meteen maar even kampioen maakte.

Toon de antwoorden

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes