Primary menu

Voetbalquiz: Arjen Robben

RobbenJe hebt van die sporters bij wie de naam automatisch verbonden wordt aan de plaats waar ze vandaan komen. Zo weet iedereen dat Rintje Ritsma uit Lemmer komt, Michael Boogerd uit Den Haag en Dirk Kuijt uit Katwijk. Waarom de ene sporter wel in aanmerking komt om tot dit gezelschap te behoren en de andere niet is lastig te verklaren. Waarom weten we bijvoorbeeld niet dat Inge de Bruin uit Barendrecht komt Maarten Stekelenburg uit Haarlem?

Vandaag gaat de quiz over de man uit Bedum. Omdat hij dertig wordt.

1. Robben begon zijn professionele loopbaan bij FC Groningen. Onder welke trainer debuteerde hij in 2000 op 16-jarige leeftijd in het Mandemakers stadion?

2. Robben liet bij de Groningse FC als gauw zien een groot talent te zijn. In 2002 haalde PSV een toen 18-jarige Robben naar Eindhoven voor een bedrag van 4,3 miljoen euro. Tegelijkertijd met Robben nam PSV een andere Nederlander voor hetzelfde bedrag over van RKC. Wie was deze duidelijk minder succesvolle aanwinst van PSV?

3. In 2004 raakten ook buitenlandse clubs geïnteresseerd in Arjen Robben. Manchester United deed een bod van 7 miljoen euro, wat Harry van Raay verleidde tot de volgende reactie: “Voor dat bedrag kunnen ze een shirt met handtekening van Arjen krijgen.” Robben werd uiteindelijk voor 18 miljoen aan Chelsea verkocht. Met welke Nederlander heeft Robben samengespeeld bij Chelsea?

Mevrouw Robben4. In 2006 trouwde Robben met zijn jeugdliefde. Wat is haar naam?

5. Na een periode bij Real Madrid speelt Robben sinds 2009 voor Bayern München. Zijn absolute hoogtepunt beleefde hij vorig jaar, toen Robben kort voor tijd matchwinner werd in de Champions Leaguefinale. Wie zorgde eerder die wedstrijd voor de 0-1 voor Bayern en welke in Gelsenkirchen geboren speler van Dortmund maakte uit een strafschop gelijk?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes