Primary menu

Voetbalquiz: Angelo Cijntje

Angelo CijntjeWie je mee moet nemen als je nog geld krijgt van Chuck Norris? Angelo Cijntje natuurlijk. Daarom een quiz over/geïnspireerd op deze cultheld, die elf seizoenen in het shirt van Veendam speelde en afgelopen zomer een amateurcontract tekende bij FC Groningen om daar de rol van mentor te vervullen bij Jong FC Groningen. Succes, of zoals Angelo altijd zegt: succes.

1. Angelo werd op 9 november (alvast gefeliciteerd, Angelo!) 1980 geboren in Willemstad, Curaçao. Ondanks dit feitje stond Cijntje nooit onder contract bij Willem II. Bij welke club in Nederland, behalve Veendam en FC Groningen, stond Cijntje onder contract? Hij begon er in 2000 zijn carrière in het betaald voetbal, maar speelde in twee seizoenen geen enkele competitiewedstrijd voor de club.

2. Eén van die twee seizoenen werd Cijntje uitgeleend aan het Finse KuPS Kuopio. In 32 wedstrijden scoorde Cijntje eenmaal. Topscorer met 22 doelpunten werd Paulus Roiha, die dat seizoen speelde bij de recordkampioen van Finland. Welke club is de recordkampioen van Finland?

3. In 2011 werd Angelo Cijntje volledig terecht geselecteerd voor het Curaçaos voetbalelftal. In de selectie zat onder andere Sorandley Tomsjansen van de plaatselijke SV Hubentut Fortuna, maar ook Rocky Siberie was uitgenodigd door de bondscoach. Siberie speelde in Nederland voor Cambuur en FC Dordrecht. Hij beproefde ook zijn geluk in Italië, bij ASD Pro Settimo & Eureka om precies te zijn. Een schitterende clubnaam, maar niet zo bekend. Bij welke wat bekendere club, met de bijnaam Die Kiezkicker en bespeler van het Millerntor Stadion, speelde Siberie in 2004/2005 vijftien wedstrijden?

Bondscoach Nederlandse Antillen4. Even een wat kortere vraag. Cijntje kwam ook uit voor het Nederlands-Antiliaans Elftal. Welke Nederlandse trainer, die u hier rechts afgebeeld ziet, was in het seizoen 2007/2008 bondscoach van de Nederlandse Antillen?

5. Het kan natuurlijk nooit lang duren voordat Erwin van de Looi doorheeft dat Angelo veel meer is dan een mentor voor Jong FC Groningen en hij zijn debuut maakt als rechtsback in het eerste van de FC. Welke rechtsback, die van 2008 tot 2010 bij FC Groningen onder contract stond, speelde achtereenvolgens bij deze clubs: Verbroedering Geel, PSV, FC Eindhoven, Sparta, FC Groningen, KSC Lokeren, NAC.

TOON DE ANTWOORDEN

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes