Primary menu

Voetbalquiz: André

zwoebeEén van de voetbalquizmasters werd ruim dertig jaar geleden geboren in Drenthe: André van den Ende (u ziet hem hiernaast op de foto). Op de basisschool werd André liefkozend ‘Antje’ genoemd door Marjolein Moes, het meisje met wie hij in groep 8 zou ‘slowen’ (schuifelen) op het eindfeest.  Tegenwoordig kennen meer mensen hem onder de naam Zwoebe. Ook naar de naam Aad luistert hij. Bijna niemand noemt hem nog André. Zonde voor zo’n prachtige naam. Vandaag dus geen quiz over Antje, Aad of Zwoebe. Nee, gewoon André. Succes!

 

1. Een goede reden om je voor je naam te schamen, is dat er een vervelende voetballer dezelfde naam draagt: André Ooijer. Ooijer groeide op in Amsterdam, speelde er in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwam pas aan het einde van zijn carrière uit voor de Amsterdammers. Bij welke club begon André O. zijn loopbaan als prof?

2. Welke André ziet u hier op de foto?

andre

 

 

 

 

 

 

3. Welke André speelde zowel samen met Dirk Kuyt als Clarence Seedorf?

4. Wie voetbalde tussen 1981 en 1988 bij Feyenoord en vervolgens nog zes seizoenen bij RKC Waalwijk? Hij speelde één interland, waarin hij ook tot scoren kwam. Zijn prachtige bijnaam was: ‘de koning van de kluts’. Wie is hij?

5. Wat hebben Karól Jozef Wojtyla, Joseph Aloisius Ratzinger, Jorge Mario Bergoglio en André met elkaar gemeen?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes