Primary menu

Voetbalquiz: Ajax – PSV

RuizEn we zijn weer begonnen! De eerste speelronde na de winterstop zit er op. Voor PSV lijkt het laatste sprankje hoop ook verdwenen. Wellicht was het niet helemaal verdiend, maar na de 1-0 nederlaag lijkt een bijrol slechts het hoogst haalbare voor PSV dit seizoen. Voetbalquizmasters wil een doekje voor het bloeden bieden en geeft PSV alsnog een hoofdrol. En wel in de quiz van vandaag. Ajax-PSV van 19 januari.

1. Bij PSV debuteerde gisteren de van Fulham gehuurde Bryan Ruiz. Ruiz wordt gehuurd voor ongeveer €1000,- per minuut. Voetbalquizmasters is benieuwd of én ook met name hoe deze investering zich zal terugbetalen, maar dat terzijde. De vraag: de laatste jaren had zowel Ajax als PSV een speler die de omgekeerde weg bewandelde en verhuurd werd aan Fulham. Welke twee spelers waren dit?

2. De enige goal van de wedstrijd werd na een briljante assist van Schöne gemaakt door Sigthorsson. Schöne kwam in Nederland uit voor SC Heerenveen, De Graafschap, NEC en nu dus Ajax. Noem nog een speler die voor deze vier clubs uitkwam.

3. De ‘voorassist’ op de enige goal van de wedstrijd kwam van Nicolas Moisander. Moisander speelde in Nederland voor FC Zwolle, AZ en Ajax. Noem nog een speler die voor deze drie clubs uitkwam.

4. Jetro Willems had een nieuwe coupe. Hij ging er nog niet meteen beter van spelen, maar dat komt wellicht omdat er geen causaal bestand lijkt te verstaan tussen kapsels en voetbalprestaties. Willems is de jongste speler ooit op een EK. Van wie nam hij dit record over?

5. En nu we het over jonge spelers hebben, Viktor Fischer. Fischer schijnt al een tijdje met zijn vorm te worstelen. Althans, dat hoor ik al enige tijd. Van welke club nam Ajax Fischer over?

 
TOON DE ANTWOORDEN

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes