Primary menu

Voetbalquiz: Ajax-Barcelona

Ajax-BarcelonaHet gezeik over de zogenaamd niveauloze en daardoor onaantrekkelijke Eredivisie komt me soms de strot uit. Aantrekkelijkheid van voetbal zit hem namelijk niet in het niveau, maar  in de beleving, de spanning en vooral de onvoorspelbaarheid van het spel. Dinsdagavond konden we zien hoe enerverend een voetbalwedstrijd kan zijn als hij deze elementen bevat. Hulde voor Ajax en daarom een quiz over één van de mooiste overwinningen van een Nederlandse club in Europees verband.

1. Eén van de beste Ajacieden dinsdag was de Zuid-Afrikaan Thulani Serero. Noem vier andere oid-spelers van Ajax die eveneens voor Zuid-Afrika uitkwamen.

Bojan Krkic2. Bojan Krkic staat onder contract bij Barcelona, maar speelt dit seizoen -indien fit- voor Ajax. Voor welke twee Italiaanse clubs kwam Bojan uit?

3. Vier spelers die niet afkomstig zijn uit Nederland en ook niet uit Spanje speelden zowel voor Ajax als voor FC Barcelona. Welke vier?

4. Rinus Michels was zowel trainer van FC Barcelona als voor Ajax. Rinus Michels was zowel op het EK’88 als op het EK’92 bondscoach. In de tussenliggende periode coachte De Generaal één club. Welke Duitse club was dat?

5. Drie Nederlanders speelden eerst voor Ajax, later in hun loopbaan voor Barcelona en daarna weer voor Ajax. Johan Cruijff is één van hen. Wie zijn de andere drie?

 

TOON DE ANTWOORDEN

 

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes