Primary menu

Voetbalquiz: Afscheid

mark van bommelPierre van Hooijdonk werd door Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Mark van Bommel, de Evert Santegoeds van het voetbal genoemd nadat hij zondag in Studio Voetbal vertelde dat dit het laatste seizoen is van Van Bommel. Ik kon alleen maar denken: dan is Raiola die dikke van Boulevrard en Van Bommel zelf Wiliibrord Frequin. Nou ja, of Van Bommel nu afscheid neemt of niet, een thema voor een quizje is het sowieso.

1. Het meest ontroerende afscheid dat ik ooit op tv zag, was natuurlijk dat van Marco van Basten. Vee te vroeg, maar onder andere door de tranen van trainer Fabio Capello schitterend. Omdat ik er vanuit ga dat de beelden ook bij u op het netvlies staan gegrift: welke kleur had het jasje van Marco van Basten en van welke stof was het gemaakt?

2. Het meest ontroerende afscheid waar ik ooit in het echt bij was, was dat van Joop Gall bij FC Groningen. Hij had net zijn laatste thuiswedstrijd gespeeld en kleedde zich tot z’n witte Hema-slip uit en gooide alles in het publiek. Ik greep net naast een sok. Waar sloot Joop Gall zijn carrière als speler in het betaald voetbal af?

3. Op 7 november 1978 speelt Johan Cruijff in zijn afscheidswedstrijd met Ajax tegen Bayern Munchen. Hetwordt 8-0 voor de Duitsers. Stom. Welke Nederlander speelde er aan de kant van Bayern mee in die wedstrijd?

René Eijer4. Dit kunt u waarschijnlijk niet helemaal beseffen, maar ook René Eijer, onder meer oud-speler van Vitesse, kreeg een afscheidswedstrijd aangeboden. In 1993 werd MS geconstateerd en dus moest Eijer vrij abrupt een einde aan zijn carrière maken. Hij speelde een afscheidswedstrijd tegen Lazio Roma. Omdat het slechts om een lichte vorm van MS ging, kon Eijer aan een roemruchte trainerscarrière beginnen die hem onder andere in de Verenigde Arabische Emiraten bracht. Hij was daar in 2004/2005 assistent-bondscoach. Wie was op dat moment de hoofdcoach?

5. Sinds een paar eindtoernooien speelt het Nedelands Eltal vlak voor het naar het land vertrekt waar het toernooi gespeeld wordt een potsierlijke ’uitzwaaiwedstrijd’. Tegen wie speelde Oranje bij de laatste twee toernooien die uitzwaaiwedstrijd?

Toon de antwoorden

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes