Primary menu

Voetbalquiz: Achterwerk

Voetbalquiz AchterwerkAls voetballers naar de mening van hun trainers of supporters niet goed hun best doen, hoor je vaak ‘ze hebben een schop onder hun kont nodig’. Deze voetbalquiz is gewijd aan het achterwerk.

Dit is een gastquiz van Jan Maas.

1. In oktober 1988 speelde Nederland een WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen West-Duitsland.
De selectie van West-Duitsland was niet vergeten dat Ronald Koeman vier maanden eerder denkbeeldig zijn achterste afveegde met het tricot van Olaf Thon. De internationals besloten dat na afloop van de wedstrijd geen shirtjes mochten worden uitgewisseld met de spelers van het Nederlands elftal.Eén speler onttrok zich aan die afspraak en ruilde zijn shirt met het tenue van Ronald Koeman.Wie was die speler ?

2. Hennie Meijer zat er niet mee als mensen van hem vonden dat hij een te dikke reet had.
Zijn carrière speelde zich grotendeels af in Nederland. In welke buitenlandse competitie kwam hij uit ?

3. De Engelsen hanteren verschillende woorden om het achterwerk aan te duiden. Eén daarvan is ‘butt’. Nicky Butt maakte deel uit van een talentvolle lichting van spelers van Manchester United. Die generatie werd ook wel omschreven als ‘The Class of 92’. Een Britse voetbalanalyticus was in 1995 niet onder de indruk van deze lichting en zei ‘You can’t win anything with kids’.Uit de mond van welke voetbalanalyticus kwam deze uitspraak ?

4. In het seizoen dat Manchester United de treble realiseerde, bleven de optredens van Butt vaak beperkt tot invalbeurten. In de Champions League-finale tegen Bayern München was hij verzekerd van een basisplaats omdat hij een geschorste speler verving.Voor welke geschorste speler fungeerde Butt als stand-in ?

5. Een andere Butt, voornaam Hans-Jörg, is voor Juventus geen onbekende.
Drie keer wist hij uit een strafschop tegen de ‘Bianconeri’ te scoren.Namens welke clubs deed hij dat ?

TOON DE ANTWOORDEN

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes