Primary menu

Voetbalquiz: AC Milan

AC Milan 1200Als klein jongetje was de serie A de meest aansprekende competitie in Europa. En er was eigenlijk maar een buitenlandse club voor me: AC Milan. De beste spelers ter wereld speelden in Italië, het waren de hoogtijdagen van Van Basten, Gullit en Rijkaard in het rood zwart, de Italiaanse stadions waren toen nog gloednieuw na het WK’90 (sindsdien zijn ze ook niet meer onderhouden) en op zondag was er voor Studio Sport eerst Studio Italia met Emile Schelvis. Daarom gaan vandaag de tien quizvagen over AC Milan.

1. We beginnen met een logische maar wellicht ook lastige vraag: waar staat de afkorting voor?

2. AC Milan en Inter spelen in hetzelfde stadion. De fans van AC Milan noemen hun stadion San Siro maar wat is de officiele naam van het stadion?

3. Marco van Basten beleefde zijn beste periode in het shirt van AC Milan. Welke wedstrijd was zijn laatste wedstrijd van hem in het rood zwart?

4. Veel Nederlanders zoals Van Basten die voor Milan speelden kwamen ook voor Ajax uit. Welke vier Nederlanders die het shirt van de Rossoneri droegen kwamen níet voor Ajax uit?

Van Basten
5. Welke Duitser die voor AC Milan uitkwam heeft ook de clubkleuren van Middlesbrough en Tottenham Hotspur verdedigd?

6. Roda JC zorgde bijna voor een enorme stunt in het UEFA Cup toernooi van 2001/2002. In de achtste finale speelde Roda tegen AC Milan. In Milaan werd het 0-1 voor de ploeg uit de modestad van Limburg. Thuis werd het 1-0 voor de mijnwerkersstad uit Italië. Na strafschoppen werd Roda uiteindelijk toch uitgeschakeld. Wie scoorde er voor Roda in Milaan?

7. Naast Roda wonnen er nog drie Nederlandse clubs ooit in San Siro van een club uit Milaan. FC Amsterdam was in 1974 de eerste met een stunt tegen het grote Inter. Welke Nederlandse club lukte dat in 2002 met een 1-0 tegen Inter? Bonuspunt voor de doelpuntenmaker.

8. Deze goaltjesdief debuteerde voor zijn nationale ploeg voordat hij een wedstrijd op het hoogste niveau speelde en scoorde voor o.a. Club Brugge, Olympique Marseille, AC Milan en Bayern München. Over wie hebben we het hier?

9. Welke speler van PSV die in 2005 door AC Milan in de halve finale van de Champions League werd uitgeschakeld maakte in de zomer de overstap van naar Milan?

10. Er is maar één spits die die ooit voor vijf verschillende clubs (waaronder AC Milan) scoorde in de Champions Leaugue. Deze nummer 9 scoorde in het kampioenenbal daarnaast ook nog voor Parma, Lazio, Internationale en Chelsea. Wat is de naam van deze spits?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes