Primary menu

Voetbalquiz: 7

7Zondagavond speelde FC Barcelona de elf spelers van Levante helemaal dronken. Het won met 7-0. Veel mensen zijn een beetje zat van het tiki-taka van Barcelona, maar dat is natuurlijk onzin. Daarbij is 7 een magisch getal in het voetbal, al was het maar omdat na een overwinning met 7 doelpunten steevast de term ‘zevenklapper’ opduikt. Een quiz over 7.

1. Eén van de doelpuntenmakers bij de zevenklapper van Barcelona afgelopen zondagavond was Xavi. Xavi is een afkorting van de voornaam Xavier. Dat is net zoiets als je Jopie of Ardje zegt wanneer je Joop Gall of Ard van Peppen bedoelt. Wat is de achternaam van Xavi?

2. Afonso Alves maakte op 7 (!) oktober 2007 (!) in z’n eentje een zevenklapper voor Heerenveen in het duel tegen Heracles. Daarna verging het hem niet zo goed (sportief gezien; op financieel gebied heeft Afonso vermoedelijkniets te klagen). Hij verkaste naar Middlesbroough, maar speelt nu alweer vier jaar bij clubs als Al-Rayyan en Al-Gharaffa. In welk land zijn die clubs gehuisvest?

3. Wie is ontegenzeggelijk de beste nummer 7 uit de voetbalgeschiedenis?

Tjaronn Chery4. Brad Pitt speelde in de film Se7en. Hij is een acteur die Engels praat. Een kers heeft een pit en het Engelse woord voor de vrucht is cherry. U snapt waar dit heen gaat: een vraag over Tjaronn Chery. Als we zijn eerste club vv UDI Enschede meenemen, dan is hij actief geweest voor 7 (!) verschillende clubs, in deze volgorde: VV UDI Enschede, FC Twente, Cambuur, …, …, ADO Den Haag en FC Groningen. Welke twee clubs horen er tussen Cambuur en ADO Den Haag?

5. Wie speelde afgelopen woensdag in de oefeninterland Nederland-Portugal zijn 77ste interland voor Oranje?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes