Primary menu

Total Football Festival Quiz: Trivia

TFF logo2Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september jl. vond in De Balie in Amsterdam het Total Football Festival (TFF) plaats. Het TFF is een uniek evenement voor de ware voetballiefhebber. Tijdens het festival kwamen films, documentaires, theater, kunst, debat en opinie aan bod. Een absolute aanrader om volgend jaar te bezoeken.

Tijdens het festival gaf Frenk der Nederlanden van Het Parool een voetbalquiz. Wij zijn zeer vereerd dat wij deze mogen publiceren op onze site. De komende twee weken vind je hier iedere dag een ronde van deze quiz. Vandaag beginnen we met de Trivia-ronde.

1. Wat is de oudste club ter wereld?

2. De wondersloffen van Sjakie is een strip over de avonturen van Sjakie Meulemans. Een beroerde voetballer, maar dat verandert als hij op een dag de voetbalschoenen van zijn idool in handen krijgt. Hoe heet dat idool?

3. Hij scoorde laatst weer drie prachtige doelpunten tegen Galatasaray. Naar wie is de Portugese stervoetballer Ronaldo van Real Madrid vernoemd?

4. Wat zijn de minimum- en maximum afmetingen van een voetbalveld volgens de regels van de KNVB?

5. Wie tien keer landskampioen is geworden, mag een ster op zijn shirt zetten. Vanaf 2011 speelt Ajax met 3 sterren. PSV heeft 2 sterren en Feyenoord 1 ster. Maar er is nog een club die een ster op het shirt mag dragen. Welke club is dat? Tip: die club speelt tegenwoordig niet meer in het betaalde voetbal.

6. Feyenoord was in 1970 de eerste Nederlandse club die de Europacup I won. In het team van de Rotterdammers speelden drie spelers die ook voor Ajax zijn uitgekomen. Wie zijn dat? Elke naam is goed voor een punt.

7. Barcelona betaalde in 2000 veertig miljoen euro voor Marc Overmars van Arsenal. Welke Nederlandse voetballer staat nummer 2 op de lijst van duurste transfers ooit?
Marc Overmars BarcelonaBron foto: Ajaxfans.net

BONUS: Welke speler maakte de duurste transfer in de Nederlandse competitie?

8. In welk stadion wordt volgend jaar de finale van de Champions League gespeeld?

9. Edgar Davids is een van de kleurrijkste persoonlijkheden van het Nederlandse voetbal. De hoofdcoach van Barnet FC presenteerde vorige maand zijn eigen modemerk. Wat is de naam van die kledinglijn?

10. Ondanks een 2-0 verlies tegen Willem II is FC Dordrecht gisteren winnaar geworden van de eerste periodetitel in de Jupiler League, die wij nog steeds liever eerste divisie noemen. Wat is de bijnaam van de club die getraind wordt door Harry van den Ham?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes