Primary menu

Total Football Festival Quiz: Criminele Voetballers

TFF logo2Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september jl. vond in De Balie in Amsterdam het Total Football Festival (TFF) plaats. Tijdens dit festival gaf Frenk der Nederlanden van Het Parool een voetbalquiz. Wij zijn zeer vereerd dat wij deze gedurende twee weken mogen publiceren op onze site. Vandaag gaan de vragen over criminele voetballers. We geven u een kort biografietje en dan is het de bedoeling dat u de bijbehorende naam weet.

1. Hij speelde in de jeugd van Ajax, maar kwam niet verder dan één officieel duel omdat Patrick Kluivert de voorkeur kreeg. Op 31 mei 2006 werd hij door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar, wegens de smokkel van cocaïne naar Engeland. In hoger beroep werd hij echter vrijgesproken. Hij had ook een relatie met de dochter van vastgoedbaron John Wijsmuller, die volgens justitie werd afgeperst door Willem Holleeder.

2. Deze oud-speler van onder meer Feyenoord, PSV en FC Utrecht leverde jarenlang rond oud en nieuw vuurwerk aan vrienden en medespelers. Maar op oudejaarsdag 2003 ging het mis. Een man uit Breda verloor een oog terwijl hij de gillende keukenmeiden van de speler uitprobeerde. De voetballer kreeg van de rechter 240 uur werkstraf.

3. Deze vleugelverdediger van Feyenoord, SVV en Telstar haalde in 1999 alle voorpagina’s toen hij 7 jaar de cel in moest wegens doodslag. De voetballer had in de jachthaven van Brielle in een dronken bui ruzie gekregen met een van zijn beste vrienden, de autohandelaar Jan Baas. Hij schopte hem een paar keer tegen het hoofd en dat was teveel voor Baas. Dit jaar dook zijn naam op als mogelijke spil in een omkoopschandaal. Hij zou voor Telstar in het seizoen 1992/1993 een wedstrijd hebben verkocht.

4. Hij staat nog steeds onder de lat en daar mag hij blij mee zijn, want in 2011 werd hij veroordeeld voor hennepteelt, witwassen en valsheid in geschrifte. De keeper had in een loods bij Den Haag 4500 wietplantjes verstopt. De rechter legde hem een werkstraf van 240 uur en 80.000 euro boete op.

5. De grootste crimineel uit dit rijtje speelde bij FC Utrecht, Volendam en Blauw-Wit,. Vorig jaar werd levenslang tegen hem geëist. Hij wordt door justitie gezien als de organisator van de liquidaties van Kees Houtman en van der Bijl en zou, in opdracht van onder meer Dino Soerel, huurmoordenaars hebben aangestuurd en begeleid.

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes