Primary menu

Team Dick Lukkien win derde editie Gronings Kampioenschap

Winaars Voetbalquiz GroningenWat is de overeenkomst tussen Bayern München, Feyenoord, AC Milan en het Roemeense Petrolul Ploiesti? Welke voornaam stond zowel in 1989 als ook vorige week in de basiself van FC Groningen? En: Welke drie clubs wonnen dit jaar in de Premier League op Old Trafford van Manchester United?

Bovenstaande vragen waren onderdeel van een succesvolle derde editie van het Gronings Kampioenschap Voetbalquiz. De derde editie leidde wederom tot een nieuwe winnaar. De winnaar van de eerste editie, ditmaal deelnemend onder de naam ‘Thomas, de blanke Oliseh’ werd vierde, de mannen van de mooie site Kent u deze nog? misten op een punt de finale en werden derde.

De finale van het kampioenschap ging tussen de winnaars van vorig jaar Team Zeefuik en Team Dick Lukkien. Dit laatste team had onder andere voetbalcommentator Mark van Rijswijk en oud Nederlands kampioen Roderick Smal in haar gelederen. In de finale moesten beide teams om de beurt een van de 53 oud-doelmannen van het Nederlands Elftal noemen. Aanvoerder van Team Dick Lukkien Mark van Rijswijk wist al zijn tegenspelers af te troeven, waardoor zijn team met vlag en wimpel zegevierde.

De derde editie van het Gronings Kampioenschap was een zeer geslaagde avond met een mooie variatie aan deelnemers, een volle kantine bij Velocitas en enkele pareltjes van vragen, als we dat van onszelf mogen zeggen. Onderstaand vinden jullie de antwoorden op bovenstaande drie vragen en nog enkele andere vragen uit de quiz.

Uiteraard zetten wij de traditie van het Gronings kampioenschap voort en breiden wij onze regionale kampioenschappen het komende jaar uit. Houdt daarvoor onze site goed in de gaten, of volg ons op Twitter en Facebook.

  1. Welke 2 spelers met een verleden bij FC Twente hebben de meeste interlands voor Oranje gespeeld?
  2. Wie staat in de alfabetische lijst van internationals van het Nederlands Elftal tussen Huub Felix en Frits Flinkevleugel en wie staat tussen Siebolt Sissingh en Kees Slot?
  3. Op het afgelopen WK waren Honduras, Australië en Kameroen de drie landen die geen enkel punt binnen wisten te slepen. Welke vier landen wisten in de groepsfase van het afgelopen WK juist al hun duels te winnen?
  4. De voornaam Jan komt het vaakst voor bij Oranje-internationals. Oranje kende liefst 51 Jannen. Jan troeft daarmee Piet, Henk en Wim af. Wie waren de laatste drie Jannen die debuteerden voor Oranje? Hierbij tellen dubbele namen niet mee. En Janmaat ook niet…
  5. Welke voetballer had zowel in Engeland, Duitsland als Nederland Martin Jol als trainer?
  6. Rond de eeuwwisseling kwam er een onderzoek naar buiten waarin bewijs werd geleverd dat koppen schadelijk zou zijn voor je hersencellen. Welke Nederlandse spits reageerde op dit onderzoek met de woorden: “Mijn vader heeft mij altijd geleerd ‘wat je niet hebt, kun je niet verliezen’, dus ik maak me niet zo druk.”?
  7. Tijdens de halve eindstrijd van de DFB Pokal, waarbij Arjen Robben geblesseerd uitviel, verloor Bayern München van Borussia Dortmund doordat Bayern geen enkele strafschop wist te benutten. Bayern trad hiermee in de voetsporen van een land dat in de achtste finales van het WK 2006 eveneens al zijn strafschoppen miste. Welk land was dit?
  8. Welke twee hoofdtrainers in de Jupiler League zijn oud-international van Oranje?
  9. Oud-Ajacied Lorenzo Ebecilio speelt tegenwoordig in Rusland. In 2005 ontsnapte de toen 14-jarige Ebecilio aan de dood toen hij in de tandartsstoel een hartaanval kreeg. Door een reanimatie van zijn oom werd zijn leven gered. Deze oom is net als Ebecilio ook profvoetballer en speelt in de Eredivisie. Wie is zijn oom die dit seizoen 8 keer het net wist te vinden in de Eredivisie?
  10. Op 11 mei 1985 vond er in Engeland een stadionbrand plaats waarbij 56 mensen het leven verloren? Van welke club brandde het stadion voor een groot deel af? En voor de freaks: wie was de tegenstander die dag?

 

TOON DE ANTWOORDEN

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes