Primary menu

Eredivisiequiz: Vitesse

Vandaag een quiz over de aanstaande kampioen, tenminste als we het statement moeten geloven dat eigenaar/voorzitter Merab Jordania bij zijn aantreden maakte. Misschien lukt het met Theo weer terug op het oude nest ook nog wel. Alhoewel, met Fred Rutten is er een coach aangetrokken die nou niet bepaald bekend staat als een kampioenenmaker. We zien het wel; eerst maar eens een quizje.

1. Vitesse werd het afgelopen seizoen nog geen kampioen, maar bereikte wel Europees voetbal door in de finale van de play-offs RKC Waalwijk te verslaan. Helaas voor de Arnhemmers troffen ze in de derde voorronde in Anzhi Machatsjkalalalala (allemaal!) een club met een nog rijkere eigenaar: uitgeschakeld. Het was voor het eerst sinds het seizoen 2002-2003 dat Vitesse weer actief was in Europa. Toen verloor het in de derde ronde van Liverpool. Wie was toen trainer van de Arnhemmers?

2. Een paar jaar daarvoor had Vitesse kortstondig een Portugese trainer. Welke besnorde Portugees was dit, en welke snorloze Duitser volgde hem op?

3. Trainers en Vitesse? Aad de Mos, horen wij u denken. Aad voerde van 2006 tot 2008 de scepter bij de Arnhemmers. Hij introduceerde er een baanbrekende ontdekking in de moderne wiskunde (21 is 5) en wisselde de Israëliër Haim Megrelishvili in twee opeenvolgende wedstrijden al na 6 en 15 minuten (inderdaad, samen is dat weer 21 en dus 5!). Toch wilde Vitesse eerst met een andere trainer in zee gaan. Pas nadat die niet over de juiste papieren bleek te beschikken, werd Aad gestrikt. Wie zou aanvankelijk de nieuwe trainer van Vitesse worden?

4. Vitesse is meer dan trainers. Het speelt ook in een stadion. Zo speelde het van 1894 tot 1896 in een stadion genaamd ‘De Paasweide’. Daar zat nog geen dak op. Heel wat anders dan de Gelredome dus. Ook in het stadion waar Vitesse voor de Gelredome speelde, had Lady Gaga waarschijnlijk niet zo snel opgetreden. Hoe heette dit stadion?

5. Vitesse heeft natuurlijk naast trainers en stadions ook veel spelers gehad, onder wie de snuiter die hier rechtsboven in een tenue van Excelsior is afgebeeld. Wie is dit?

Toon de antwoorden

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes