Primary menu

Eredivisiequiz: sc Heerenveen

De eerste week van deze serie zit er bijna op. Nog één club heeft u van ons te goed. De club die vorig jaar volgens velen de beste voorhoede van de Eredivisie had. De club die ook verrassend Marco van Basten aanstelde als de nieuwe trainer. Het gaat natuurlijk over sc Heerenveen, de nummer vijf van vorig seizoen.

1. Dost, Huntelaar, Samaras, Van Nistelrooij, Allbäck, Alves en Tomasson; Heerenveen heeft de afgelopen jaren enkele geweldige spitsen gehad. Af en toe werd er ook een minder succesvolle aanvaller gehaald. Hoe heet de Canadese spits die Heerenveen in het seizoen 2006-2007 haalde en wat is de naam van zijn landgenoot (en middenvelder) die dat seizoen ook bij Heerenveen speelde?

2. In 2009 won sc Heerenveen de beker. In een kolkende Kuip (jawel!) werd FC Twente na strafschoppen verslagen. Welke spelers die toen in actie kwamen spelen nog voor sc Heerenveen? En welke Twente-spelers zijn nog bij de club uit Enschede actief?

3. Dit seizoen speelt Heerenveen na een afwezigheid van twee jaar weer Europees voetbal. De laatste keer dat de Friezen Europees speelden, kwamen ze niet verder dan de groepsfase. Herta BSC en Sporting Lissabon bleken te sterk in de poule. Wie is de derde club die bij Heerenveen in de poule zat? Tip: het is een club uit één van de Baltische landen.

4. Heerenveen zag Janmaat naar Rotterdam vertrekken. De vervanger is een oude bekende voor de nummer vijf van vorig seizoen: Gianni Zuiverloon. Bij welke clubs heeft Zuiverloon in zijn carrière gespeeld?

5. Marco van Basten is weer terug in het voetbal. Uitgerekend bij de club die hem de naam ‘pannenkoek’ bezorgde. Het was namelijk na de wedstrijd Ajax-Heerenveen dat hij door een supporter voor pannenkoek werd uitgemaakt. Wellicht kan Van Basten zich revancheren door beslag te leggen op drie punten tegen Ajax. Als trainer won Van Basten nog nooit van sc Heerenveen. Wat waren de uitslagen dat seizoen van Ajax tegen Heerenveen?

 

Toon de antwoorden

, , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes