Primary menu

Eredivisiequiz: Roda JC

Al twee weken kunt u op deze site elke dag een quizje vinden over een eredivisieclub. De volgorde van clubs is de eindstand van vorig seizoen. Vandaag beginnen we aan het rechterrijtje. Een begrip in Nederland. Vorig jaar eindigde Roda JC als lijstaanvoerder van het rechterrijtje de competitie. Een quiz over de club voor de koempels uit kirchroa.

1. Roda JC verraste in het seizoen 1994/1995 door als tweede te eindigen in de competitie. Uiteraard werd Ajax in dat jaar kampioen. De topscorer van dat seizoen was Ronaldo met dertig doelpunten. Op plaats vijf van deze lijst staat een speler van Roda JC met zestien doelpunten. Hij staat daarmee net een plaatsje lager dan Harry Decheiver. Wie is de speler van Roda JC?

2. Roda JC bleef de jaren daarna redelijk presteren en zorgden (bijna) voor een enorme stunt in het UEFA Cup toernooi van 2001/2002. In de achtste finale speelde Roda tegen AC Milan. In Milaan werd het 0-1 voor de ploeg uit de modestad van Limburg. Thuis werd het 1-0 voor de mijnwerkersstad uit Italië. Na strafschoppen werd Roda uiteindelijk toch uitgeschakeld. Wie scoorde er voor Roda in Milaan? En voor de bonus: Wie scoorde er voor Milan in Kerkrade?

3. Roda JC speelde al vaak een bekerfinale. Noem de laatste vier tegenstanders. Hiernaast ziet u drie koempels die het antwoord niet wisten.

4. Er zijn twee oud-spelers van Roda JC die een europese clubprijs als trainer hebben gewonnen. U raadt ’t al: wie zijn deze oud-spelers?ziet u enkele koempels die niets met deze vraag van doen hebben.

5. Deze verdediger speelde het grootste gedeelte van zijn carrière voor Roda JC. Hij werd tijdens zijn verblijf bij Roda drie keer uitgeleend aan andere Nederlandse clubs. Hij speelde ook nog een jaar in Cyprus en een jaar in Schotland. In 2008 stopte hij op 31-jarige leeftijd met voetballen. Tegenwoordig is hij scout voor Sunderland. Wie zoek ik?

 

Toon de antwoorden

, , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes