Primary menu

Eredivisiequiz: PSV

De komende weken hebben we voor iedere Eredivisieclub een aparte quiz. Vandaag is dat PSV. De Eindhovenaren gaan na de teleurstellende derde plek van vorig seizoen dit maal voor niets anders dan de titel. Iets wat ze al vier seizoenen al niet meer gelukt is maar met Dick aan het roer en Mark op het veld maken ze weer een grote kans. Om ze een hart onder de riem te steken vandaag een quiz over de Philips Sport Vereniging uit Eindhoven.

1. Dick Advocaat is voor de tweede maal hoofdcoach bij PSV. Advocaat begon zijn imposante trainerscarriere bij DSVP (Door Strijd Verkregen Pijnacker) en heeft daarna onder andere Zenit Sint Petersburg, AZ en denationale elftallen van Belgie, Rusland en Zuid-Korea getraind. Drie van zijn voormalige clubs bestaan niet meer, welke clubs zijn dit?

2. Met Zanka Jorgensen en Atiba Hutchinson heeft PSV twee ex-spelers van FC Kopenhagen in de gelederen. In het seizoen 1996-1997 speelde bij de Eindhovenaren een speler die later in twee periodes 159 wedstrijden voor FC Kopenhagen zou spelen. Over welke verdediger hebben we het hier?

3. De betreffende speler van vraag 2 kwam in in 1996 samen met twee andere Deense spelers over van Lyngby FC. Eentje speelde slechts 1 seizoen bij PSV maar nog wel bij 2 andere Nederlandse clubs en de ander speelde maar liefst 7 seizoenen bij de Eindhovenaren. Welke twee spelers zoeken we hier?

4. Mark Peter Gertruda Andreas van Bommel is dit seizoen de onbetwiste leider van PSV. Mark begon zijn carriere bij Fortuna Sittard met snor (en die willen we terug, Mark). Noem vier andere spelers die de afgelopen vijftien jaar voor zowel PSV als Fortuna Sittard speelden.

5. Tim Matavz is sinds het aantreden van Dick Advocaat al 3,5 kilo lichter afgevallen. Dat is mooi want wellicht kan hij afgetraind topscorer van de Eredivisie worden. Iets wat een PSV-speler sinds Mateja Kezman in 2004 niet meer gelukt is. In totaal hebben 9 PSV’ers zich laten kronen tot Neerlands meest succesvolle goaltjesdief. Kezman hebben we al gegeven maar noem er minimaal nog 6. Indien ze allemaal weet krijgt u van ons een virtueel schouderklopje.

Toon de antwoorden

, , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes