Primary menu

Eredivisiequiz: FC Utrecht

We gaan steeds dieper het rechterrijtje in. Het ooit zo ambitieuze FC Utrecht heeft vorig jaar genoegen moeten nemen met een plekje in de grijze middenmoot. Het vertrek van spelers als Strootman, Mertens, van Wolfswinkel en Vorm werd vorig jaar op z’n zachtst gezegd matig opgevangen en ook dit jaar zijn er geen spectaculaire aankopen gedaan. Om toch wat spektakel te bieden vandaag een spectaculaire FC Utrecht-quiz. Succes!

  1. We beginnen met een klassieker. FC Utrecht is een fusieclub ontstaan uit drie Utrechtse clubs. Welke drie?
  2. Utrecht is vorig jaar met weinig succes de Zweedse markt opgegaan door Gerndt, Martensson en Nilsson aan te trekken. In eerdere jaren richtte Utrecht zich veelvuldig op Franse spelers. Noem 5 Franse spelers van FC Utrecht.
  3. Utrecht heeft in de laatste jaren fantastische aanvallers gehad. Michael Mols, Lucian Sanmartean, Harry Decheiver en ook bijvoorbeeld Dirk Kuijt. Kuijt kwam in 1998 van de amateurs van Katwijk naar FC Utrecht. Kuijt kwam samen met een andere speler van Katwijk naar de Domstad. Deze speler was helaas niet zo succesvol als Kuijt en waar Kuijts carriere van Rotterdam, via Liverpool naar Istanbul leidde ging deze speler naar Helmond, Almelo, Leeuwarden en Haarlem. Wie was deze speler?
  4. Utrecht heeft in het verleden twee trainers gehad wiens zoon in een eerder of later stadium voor FC Utrecht gespeeld hebben. Welke trainers waren dit?
  5. Utrecht is in de laatste jaren een aantal keer opgeschrikt door vreselijk persoonlijk leed. Eerst was er het overlijden van David di Tommasso en een paar jaar geleden was er een vreselijk ongeluk op de training waarbij Mihai Nesu een nekwervel brak wat uiteindelijk leidde tot een verlamming van een groot deel van z’n lichaam. Welke speler viel na een duel boven op Nesu?

Toon de antwoorden

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes