Primary menu

EK Voetbalquiz: Zweden

In 1992 organiseerde Zweden het Europees Kampioenschap voetbal. Hun Deense buren waren dit toernooi succesvoller. Zij wonnen het toernooi, nadat zij in de halve finale Nederland hadden verslagen en in de finale de Duitsers. De Zweden zelf deden het niet slecht, maar bleven steken in de halve finale. Twee jaar later presteerden de Zweden wederom sterk op het Wereldkampioenschap. In de Verenigde Staten werden ze derde. Een quiz over het land van Pippi Langkous, Björn Borg en Fredrik Berglund. 

1. In de inleiding meldden we het al, op het WK’94 werd Zweden derde. Welk land, dat in de kwartfinale Duitsland versloeg, moest in de strijd om de derde plaats met 4-0 het onderspit delven tegen de Scandinaviërs?

2. Portugal, 24 juni 2004, kwartfinale Nederland – Zweden. Robben maakte toen nog de beslissende. In welke stad in de Algarve werd dit duel gespeeld?

3. Welke Zweedse international stopte enkele jaren geleden met voetbal en kwam buiten zijn vaderland onder andere uit voor Hansa Rostock, Bari en Aston Villa?

4. Gunnar Gren, Gunnar Nordahl en Nils Liedholm. Drie Zweden die in de jaren ’50 vooral bekend werden als Gre-No-Li. Voor welke Europese grootmacht maakte dit trio in de jaren ’50 furore? 

5. Drie Zweedse oud-internationals. Noem ze maar.

 

 

 

 

 

 

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes