Primary menu

EK Voetbalquiz: Portugal

Vandaag zijn we aanbeland bij Portugal in de EK Voetbalquiz serie. Ondanks herhaaldelijke verzoeken van onze kant wou Lange Frans geen speciale rap over de Portugezen maken. Gelukkig was zanger Rinus wel bereid om een songtekst in te zingen. Kom er maar in, Rinus. Rietsiebie rietsieba rietsieboem / Geef die malle Portugezen van katoen. / Rietsiebie rietsieba rietsiebing / Romana vind een Cristiano Ronaldo een lekker ding /Rietsiebie rietsieba rietsiebo / Ik vind hem een dikke homo! Tot zover de muzikale kunsten van Rinus. Bedankt en dan gaan we nu over op de quiz.

1. Hélder Postiga van Real Zaragoza is een van de leden van de Portugeze EK-selectie. Wij Nederlanders hebben ook een Helder: Glenn. En Glenn speelde in het verleden ook in Portugal, bij Benfica. Samen met de zojuist getransfereerde Ola John speelden er in totaal vier Nederlanders bij de club. Wie waren de andere twee?

2. In de kwalificatiereeks voor het WK 2002 troffen we de Portugezen tweemaal. We wisten beide wedstrijden niet te winnen (0-2 verlies en 2-2 gelijkspel). Welke Portugees scoorde in beide wedstrijden?

3. Van alle tien de ontmoetingen tussen Nederland en Portugal wisten we er maar een winnend af te sluiten. Op 16 oktober 1991 wonnen we door een doelpunt van Richard Witschge met 1-0. Slechts vier clubs leverden voor die wedstrijd Nederlandse internationals. Welke clubs waren dit?

4. Van de huidige Portugese internationals speelt er geen enkele in de Nederlandse competitie. Er speelt wel een Portugese ex-international in Nederland. Over wie hebben we het hier?

5. Een korte vraag om mee af te sluiten. Wie is er heden ten dage de bondscoach van de Portugezen?

Toon de antwoorden

, , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes