Primary menu

EK Voetbalquiz: Jong

Het was 15 mei 1993, een mooie zomerse zaterdagavond in Sittard.  Een piepjonge Mark van Bommel mocht deze avond zijn eerste stappen in het betaalde voetbal zetten.  Na Wim Kras van FC Volendam en Michel Mommertz van Roda JC werd Van Bommel die avond de op twee na jongste debutant in het betaald voetbal

Iets later, 30 juni 1993 op een zwoele zomeravond in Rotterdam, werd de basis gelegd voor een nieuwe jongeling. Vader Willems mocht deze avond zijn eerste stappen zetten in de slaapkamer van moeder Willems. Anderhalve maand nadat Mark van Bommel werd ingebracht door Chris Dekker, werd Jetro Willems ingebracht door vader Willems.

Een quiz over jongelingen op dit EK.

1. Slechts één speler was bij zijn debuut in Oranje jonger dan Jetro Willems. Wie?

2. In 1950 debuteerde Aad de Jong in het Nederlands Elftal. Na Aad zouden nog vijf spelers met dezelfde achternaam uitkomen voor Oranje. Welke vijf?

3. Ook bij Engeland speelt een ‘jong’ op dit EK. Ashley is de naam. Ashley staat momenteel onder contract bij Manchester United. Voor welke andere twee Engelse clubs kwam de middenvelder uit?

4. Wie is na Jetro Willems de jongste speler in de Oranje-selectie?

5. De jongste speler in de Spaanse selectie op dit EK is tevens de enige speler van de Spanjaarden die bij Valencia onder contract staat. Wat is zijn naam?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes