Primary menu

EK Voetbalquiz: Jarige Job

Frank Snoeks noemde het een keer of vier tijdens de wedstrijd van de elf leeuwen tegen Denemarken; de verjaardag van Wesley Sneijder. Op de foto laat Sneijder zijn allerliefste cadeau zien. Het gewenste cadeau, drie punten, kreeg Sneijder niet. Waarschijnlijk heeft hij ’s avonds nog wel even een wijntje gedronken aan de hotelbar. Wesley is niet de enige speler die dit toernooi jarig is. Vijf vragen over de jarigen dit EK.

1. Deze jarige werd op 9 juni 34 jaar. Deze huidige bankzitter debuteerde in 2001 in het nationale elftal tegen Albanië en hij scoorde een doelpunt in die wedstrijd (2-1). Hij speelde meer dan 100 interlands voor zijn ‘vaderland’. Wie is deze jarige?

2. Deze speler mocht afgelopen zondag tweeëntwintig kaarsjes uitblazen. Hij debuteerde in het voetbal bij Sunderland, dus de lichtjes uitblazen zal hem pijn hebben gedaan. Deze middenvelder werd ook verhuurd aan Coventry City. Zijn huidige club kocht hem vorig seizoen voor achttien miljoen euro. Wie is deze speler?

3. Geen enkele Spanjaard is jarig tijdens het toernooi. Prima de luxe. Hoe dan ook, er is wel een Zweed jarig. Hij viert zijn verjaardag gewoon thuis in Kungälv, want ook zijn EK is alweer voorbij. Deze Zweed speelde slechts voor drie clubs, maar wel in drie verschillende landen. Hij speelde ook een aantal jaren in Nederland. Wie wordt er maandag 26 jaar?

4. Op 28 juni wordt deze, inmiddels ook uitgeschakelde, speler 28 jaar. Hoewel deze Jochem Meyer-look-a-like niet eens een basisplek bij zijn club heeft, stond hij tijdens dit EK alle groepswedstrijden in de basis. En dat kon ook bijna niet anders. Zijn concurrenten hadden blessures of hadden een schorsing aan hun lange broek. Wie is de jarige krullenbol?

5. Naast Spanje heeft Portugal, Italië, Kroatië en Ierland geen enkele speler die jarig is dit toernooi. Hier kan het EK-lab zelfs geen conclusies uit trekken. Er is ook een jarige die het EK bijna had moeten missen. En zelfs bijna een been had moeten missen. Axel Witzel schopte dit been twee jaar geleden doormidden. Op 9 juni werd deze Pool 32 jaar. Wie is het?Toon de antwoorden

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes