Primary menu

EK Voetbalquiz: Ierland

Vandaag zijn de Ieren aan de beurt in onze speciale EK quiz. Volgens het bureau voor toerisme een plek waar zelfs de tijd kan verdwalen en waar dansen een uiterst serieuze zaak is (echt, dit verzinnen we niet). Wij hebben toch iets andere associaties als we de naam Ierland horen. Naast dronken rode mensen de datum 1 september 2001 bijvoorbeeld of David Connolly en voor de echte liefhebber Shamrock Rovers. Enfin, Ierland dus.


1. Louis van Gaal zou ons in 2002 naar de winst in Zuid Korea en Japan leidden. Helaas liep het anders, op 1 september 2001 deed Jason McAteer onze WK dromen vervliegen en de The Boys in Green gingen in onze plaats. Zelfs het inbrengen van Jimmy Floyd en Pi-Air mocht niet baten. Wie waren die onfortuinlijke dag de captains van Nederland en Ierland?

2. Ierland plaatste zich dus ten koste van Nederland voor het WK 2002. Hier zat het land in de poule met Duitsland, Kameroen en Saoedi-Arabie. De bondscoach van de Saoedi’s was de immer met pet en snor getooide Nassar Al-Johar . Maar wie waren de bondscoaches van Ierland, Duitsland en Kameroen op dat toernooi?

3. Ook in 1994 streden we tegen de Ieren. Ditmaal hadden we ons wel geplaatst voor het WK en waren we ze in Orlando wel de baas. Dankzij de Internazionale-spelers Bergkamp en Jonk werd het 2-0 voor ons. Die wedstrijd stonden er nog twee Oranjespelers in de basis die destijds uitkwamen bij een Italiaanse club. Roept u maar.

4. Iers international Robbie Keane debuteerde in 1997 voor de Wolverhampton Wanderers. Het grootste gedeelte speelde hij in de Premier League bij o.a. de Spurs, Leeds en Liverpool. Ook is hij actief (geweest) bij clubs in drie andere landen dan Engeland. Over welke landen en clubs hebben we het hier?

5. Een andere Ierse spits is David Connolly. De man die het best betaald werd van alle profspelers maar desondanks de meeste wedstrijden voor Excelsior speelde in de Eerste Divisie. Conolly werd in 1997 transfervrij opgepikt bij Watford. Die zomer trok Feyenoord nog twee buitenlandse spitsen aan. Wie waren beide heren?

Toon de antwoorden

, , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes