Primary menu

EK voetbalquiz: Engeland

Engeland heeft volgens velen de mooiste en beste competitie van de wereld. Europees kampioen werden ze echter nooit. Hun voorlopige hoogtepunt met betrekking tot het EK is waarschijnlijk deze quiz. En de rap van Lange Frans. Frans, kom d’r maar in! Het is het land van Shakespeare en Margaret/ Thatcher, mr Bean en Queen Elisabeth/ Waar ik niet weet wat nou Groot-Brittanië is/ Daaraan heb ik enorm de pest/ het land van sierlijke voetballers/ maar ook van die gemene Best. 

1. Fabio Capello stapte begin dit jaar op als bondscoach van het Engelse elftal. In het verleden is er ook wel eens een bondscoach ontslagen. Er is ooit een coach ontslagen na aanleiding van een interview. In dat interview zei hij dat gehandicapten werden gestraft voor fouten in een vorig leven. Wie is deze coach?

2. John Terry is er op het komende EK bij. Rio Ferdinand moet derhalve thuis op de bank kijken hoe zijn blanke medemens de titel in de wacht probeert te slepen. Terry zou namelijk niet samen met Rio geselecteerd kunnen worden, omdat hij het broertje van Rio racistisch zou hebben bejegend. Wat is de voornaam van het broertje van Rio en bij welke club speelt hij momenteel?

3. Peter Crouch is helaas niet geselecteerd voor het EK. Hoewel hij fantastisch kan voetballen zou je hem geen penny geven als je hem niet kent. Grappig is Crouch ook. Wat was zijn antwoord op de vraag wat hij zou zijn als hij geen profvoetballer was geweest?

4. Engeland won nog nooit een EK. Wel wonnen ze in 1966 het WK in eigen land. Het weinig geliefde Duitsland werd in de finale verslagen. De wedstrijd eindigde in 4-2 voor de Engelsen. Geoff Hurst scoorde drie (eigenlijk dus twee, zie foto) doelpunten in de finale. Wie maakte het andere Britse doelpunt?

5. In 1996 speelde Engeland in de poulefase van het EK tegen Nederland. De wedstrijd eindigde in 4-1 voor Engeland. In totaal waren er drie doelpuntenmakers. Wie?

Toon de antwoorden

, , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes