Primary menu

EK Voetbalquiz: Dé wedstrijd

Volgend jaar staat hij gelukkig weer op de agenda: Willem II – NAC (en vice versa). Een jaar hebben we deze prachtige wedstrijd niet kunnen zien. Willem II, de club waar Henk Vriens het tot international schopte, speelde een jaar lang tegen FC Oss en Helmond Sport. En dat zijn niet de échte derby’s. Wij zijn dus erg verheugd volgend jaar weer te kunnen genieten van de Brabantse clash. Het was maandagavond zelfs even het onderwerp tijdens Studio Sportzomer. Gekke Jack. Deze quiz gaat natuurlijk over Nederland – Duitsland.

1) De laatste keer dat Nederland tegen Duitsland op een eindtoernooi speelde, was in 2004. Welke Duitser schoot per ongeluk een vrije trap binnen?

2) Ruud van Nistelrooij scoorde in de slotfase de gelijkmaker. Zijn shirt werd door zijn bewaker uitgetrokken, maar toch wist de goalgetter het leer tegen de touwen te krijgen (pff). Wie gaf de voorzet? En wie gaf de assist op het doelpunt dat we hieronder zien worden gemaakt?

 

3) Mesut Özil, de beste voetballer van Duitsland, werd op 15 oktober 1988 geboren. Hij is dus nooit getuige geweest van het Europees Kampioenschap van Nederland. Tijd om hem die herinnering ook te geven dus. Onder het bewind van Bange Bertje had Özil overigens waarschijnlijk op de bank gezeten, maar dat terzijde. Welke spelers van Nederland waren nog niet geboren toen Nederland het EK won? Tip: dat was in 1988.

4) Neuer, Lahm, ……, Hummels, Boateng, Khedira, Schweinsteiger, Podolski, Özil (87. ……), ……. (90+4. Bender), Gomez (80. Klose). Een actualiteitsvraagje. Welke drie spelers ontbreken er in de opstelling van Duitsland in de wedstrijd tegen Portugal van afgelopen zaterdag?

5) NED-DEN 0-1, nog twaalf seconden te spelen voordat het rust is. Nederland krijgt een vrije trap iets over de middenlijn. Van Bommel meldt zich. Hij kan nog één keer gevaar stichten door de bal de zestien in te schieten. Van bommel. Balletje breed, scheidsrechter fluit voor rust. Domme voetballers moet je wisselen. Dat gezegd hebbende, Van Bommel scoorde tien keer voor Oranje. Welke spelers van de huidige selectie scoorden er meer?

Toon de antwoorden

, , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes