Primary menu

EK Voetbalquiz: Bange Bertje en zijn mannen

Bange Bertje zegt weinig meningen over het EK te lezen of aan te horen. Dat is jammer. Wij gaan er vanuit dat Bange Bertje wel dagelijks even kijkt op onze site. Dus beginnen we met een tip aan Van Marwijk. Komt-ie: Steklenburg, Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, De Jong, Van der Vaart, Sneijder, Narsingh, Van Persie, Huntelaar, Robben. Alsjeblieft, Bert. Dit had jaren geleden gemoeten. Het verschil met dit EK en het afgelopen WK is namelijk niet het spel van Nederland, maar het niveau van de tegenstanders. Japan, Slowakijke, Kameroen. tja… Dat win je wel. Dan nu een aantal vragen over spelers van het Nederlands elftal.

1). Toen Mark van Bommel debuteerde in het betaald voetbal, was Jetro Willems nog niet geboren. Toen Jetro Willems debuteerde in het betaald voetbal, stond Mark van Bommel al met één been in het graf. Toch besloot Bange Bertje hem op te stellen tijdens het EK. Welke trainer liet Van Bommel debuteren in het betaald voetbal?

2) Van Bommel was verdedigend net zo beslissend als Affelay en aanvallend bracht hij net iets minder dan Stekelenburg. Met Affelay speelde Van Bommel nog samen bij PSV. Met welke andere selectiespelers speelde Van Bommel samen in clubverband?

3) Het vorige EK was wel leuk. We haalden slechts de kwartfinale, maar de BBC sprak over de “Dutch Delight” en Günter Netzer sprak de mooie woorden “es sind wieder meine Holländer”. Wie ontbreken hier in de opstelling van het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Frankrijk? (Bange Bertje, let hier vooral op de wissels) Van der Sar; Boulahrouz, Mathijsen, …… en Van Bronckhorst; Kuijt (55. Van Persie), …….(46. Robben), De Jong, Sneijder en …….. (78. Bouma); Van Nistelrooij.

4) Wie scoorden er voor Nederland in die wedstrijd tegen vice-wereldkampioen Frankrijk?

5) Het is te hopen dat Bange Bertje na dit EK (hoe het ook mag aflopen) afstand neemt van het bondscoachschap. Dat hij ons geen prijzen heeft gebracht is niet erg, maar hij heeft ons de complimenten voor fantastisch aanvallend spel afgenomen. Dat kan hem kwalijk worden genomen. Enfin. Welke spelers van de huidige selectie hebben ook in clubverband onder Van Marwijk gespeeld?

 

Toon de antwoorden

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes