Primary menu

De Grote Kerstvoetbalquiz 2013

Kerst VoetbalquizHet is winterstop in de Eredivisie, Kerst staat voor de deur en daarom hier heel toepasselijk en actueel een Grote Kerstvoetbalquiz. Wij nemen een korte pauze tijdens de Kerstdagen en zijn volgende week weer terug met onze laatste voetbalquiz van 2013, de Grote Eindejaarsvoetbalquiz. Ondertussen kunt u zich ook vermaken met de Tussen de Linies Kerstquiz en echte kenners zijn niet te beroerd om onze voetbalquiz te kopen (slechts 29,95 euro).

1. Romano Denneboom, laten we daar de quiz mee beginnen. De international heeft bij talloze clubs gespeeld. Voor u de vraag: welke clubs waren dit?

2. Martin Pieckenhagen, omdat een kerstboom een piek heeft. De doelman speelde lange tijd voor Heracles Almelo. Tegenwoordig verdedigt Remco Pasveer het doel. Van welke club haalde Heracles Pieckenhagen?

3. Jesús Navas, omdat we zijn geboorte vieren. In 2006 won hij met Sevilla club de UEFA Cup. Hij versloeg in Eindhoven de tegenstander met 4-0. Wie was de tegenstander?

Christian Vieri

4. Christian Vieri, vanwege Christus, is inmiddels oud-prof. De Italiaan speelde 49 interlands voor zijn vaderland. Zijn broer, Massimiliano Vieri werd niet in Italië geboren. Hij stond even onder contract bij Juventus (speelde geen enkele wedstrijd), maar speelde voornamelijk in de serie B. Hij speelde ook zes interlands voor het land waar hij werd geboren. Voor welk land speelde Massimiliano Vieri interlands?

5. Te Wierik, goud en mirre. Deze goederen werden gebracht door de drie wijzen uit het oosten. Toevallig speelt Mike Te Wierik ook in het oosten, te weten bij Heracles Almelo. Te Wierik werd op 8 juni 1992 geboren. Op die heugelijke dag vierde Tamás Petõ zijn achttiende verjaardag. Petõ debuteerde in 2001 bij NAC en vertrok na het seizoen 2006-2007. Welke trainer liet de Hongaar debuteren en onder welke trainer speelde hij zijn laatste wedstrijd?

6. Co Adriaanse bedacht ooit de Kerstboomopstelling, Eén diepe spits, daarachter twee hangende spitsen, daar weer achter drie middenvelders en tenslotte vier verdedigers en een keeper vormen de kerstboom van piek tot kluit. Bij welke club was Co werkzaam toen hij de Kerstopstelling bedacht?

7. Vrede op aarde, dat is onze Kerstwens (plus Aad de Mos als nieuwe bondscoach). Dit brengt ons bij Regilio Vrede, tegenwoordig interim-trainer van Roda JC. Als speler won de lange Regilio tweemaal de KNVB Beker, in 1997 en 2000. Wie waren toen de tegenstanders in de finale?

8. Van Regilio Vrede is het makkelijk overstappen naar Mitchell te Vrede. Een beetje vreemde aankoop van Feyenoord want zo vaak kopen die niet een spits uit de Eerste Divisie die 2 doelpunten maakte in 19 wedstrijden. Die doelpunten maakte hij in het shirt van Excelsior in het seizoen 2011/2012. Wie was toen zijn trainer?

Bryan Robson

9. In 1996 had Middlesbrough, toen onder leiding van manager Bryan Robson, veel blessures en meldde zich onder het mom van een massale griepaanval ziek voor de Kerstwedstrijd tegen Blackburn. De FA had geen medelijden met ze en gaf drie punten in mindering waardoor ze uiteindelijk degradeerden uit de Premier League. Welke zes Nederlanders hebben ooit het shirt van Middlesbrough gedragen of dragen het nog steeds?

10. Voor de laatste vraag gaan we een jaar terug. Wie was vorig jaar in 2012 de Winterkampioen?

TOON DE ANTWOORDEN

, , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes