Primary menu

Barcelona – Chelsea

Deze week halve finale Champions League. Barcelona – Chelsea. Clash der stijlen. Barca wil de bal, Chelsea niet. Chelsea is goed in armpje drukken, Barca niet. Barca heeft dwergen, Chelsea niet. Chelsea heeft al een doelpunt, Barca niet. Kan leuk worden dus. Als het maar niet zo’n ‘fucking disgrace’ wordt als de vorige editie. Wat in ieder geval geen ‘fucking disgrace’ is, is onze quiz. Maken dus!

1. Naar het oordeel van Didier Drogba was het in 2009 een ‘fucking disgrace’ hoe Chelsea door de scheids werd behandeld. Wat wij een ‘fucking disgrace’ vinden is hoe Drogba afgelopen week non-stop als een klein kind liep te janken, maar dat is slechts onze bescheiden mening. Drogba kwam over van Marseille. Er zijn nogal wat andere spelers die deze twee clubs ook achter hun naam hebben staan. Na een korte inventarisatie kom ik al tot 7 spelers die ook voor beide clubs hebben gespeeld. Noem ze alle 7.

2. In 2009 maakt Iniesta vlak voor tijd de beslissende goal. Iniesta is op zich wel een exponent van de befaamde ‘cantera’ van Barcelona, echter begon hij met voetballen in de jeugdopleiding van een andere Spaanse club. Welke?

3. Eidur Gudjohnsen speelde zowel voor Barcelona als voor Chelsea. Van welke club nam Chelsea in 2000 Gudjohnsen over? En nu we het er toch over hebben; hoe heet z’n vader ook al weer?

4. Tijdens Chelsea – Barcelona in 2009 viel bij Chelsea een speler in die eerder in zijn carriére voor Barcelona had gespeeld. Wie was dit?

5. Chelsea heeft in tegenstelling tot Barcelona nog nooit de Champions League gewonnen. In 2008 waren ze er wel dichtbij, echter moesten ze na penalty’s hun meerdere erkennen in Manchester United. Welke twee spelers misten namen Chelsea hun penalty?

Toon de antwoorden

, , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes