Primary menu

Voetbalquiz: Schilders

BreitnerGeorge Hendrik Breitner was een kunstschilder, beroemd om zijn kijk op het Amsterdamse stadsleven. Naamgenoot Paul was naar verluidt een prima back die scoorde in twee WK-finales. Dit is geen reden voor een quiz over schilders, toch doen we het. Een quiz over schilders, Schilders en voetbal als kunstvorm.

1. Paul Breitner speelde in Duitsland jaren voor Bayern Munchen en één seizoen Eintracht Braunschweig. Voor welke niet-Duitse club speelde hij van 1974 tot 1977?

2. In de inleiding is het al aangekondigd, een vraag over Schilders. Robbert Schilder speelt al enige tijd in de Eredivisie. Voor welke vier Eredivisieclubs speelde hij?

Schreeuw

3. De Schreeuw is een bekende serie van Edvard Munch. Als Munch op een familiedag is dan zijn er heel veel Munchen bij elkaar. Tegenwoordig speelt er nog maar één Münchense club in de Bundesliga, in het seizoen 2001-2002 waren dit er nog drie. Welke drie?

4. Ricardo van Rhijn is geen verre familie van Rembrandt van Rijn en heeft ook niet dezelfde achternaam. Toch hebben ze iets gemeen, ze zijn namelijk in dezelfde stad geboren. In welke stad is zowel Rembrandt als Ricardo geboren?

5.  En tot slot een vraag over de man van Het Melkmeisje,  Kenneth Vermeer. Kenneth is momenteel zijn plekje onder de lat bij Ajax kwijt aan Jasper Cillessen. Cillessen komt uit Groesbeek. Groesbeek heeft sinds dit seizoen met Achilles ’29 een club in het betaald voetbal. Wie is de huidige trainer van Achilles?

 
TOON DE ANTWOORDEN

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes