Primary menu

Voetbalquiz: Heracles Almelo

Zondag 8 april kan één van de belangrijkste dagen uit de historie van Heracles Almelo worden. In de Rotterdamse Kuip speelt de formatie van trainer Peter Bosz tegen PSV. De Tukkers zullen bij de bookmakers een quotering van rond de vijf euro hebben, terwijl je bij een tientje inleg op PSV nog net geen Hubba Bubba kauwgom van je winst kan kopen. Maar één ding hebben de Almeloërs wel: een quiz op voetbalquizmasters! Tja…

1. De zwarte meteoor, oftewel Steve Mokone, was de eerste buitenlandse voetballer in Nederland. De Zuid-Afrikaan speelde voor Heracles Almelo. Een jaar later kwam er nog een Zuid-Afrikaan bij Heracles voetballen. Deze speler speelde daarna onder meer voor Vitesse en Enschedese Boys. Bij die laatste club voetbalde hij samen met Abe Lenstra, die hem ook, jawel, schaatsen leerde. Wie is deze speler?

2. Heracles speelt tegenwoordig haar wedstrijden in het Polman Stadion. Van 1909 tot 1999 speelden de Heraclieden in een ander stadion. Aan welke straat was dit stadion gevestigd?

3. Een bekerfinale spelen is een droom voor elke Heraclied. Elke Heraclied? Er is één speler die dapper weerstand heeft geboden tegen het spelen op zondag. Wie is deze Christen die in zijn debuutseizoen (’88-’89) direct topscorer werd van de Eerste divisie?

4. In de halve finale versloeg Heracles Almelo na verlenging AZ. Deze wedstrijd is slechts enkele weken geleden gespeeld, dus hij moet nog vers in het geheugen liggen. Wat was de eindstand van deze wedstrijd en wie waren de doelpuntenmakers?

5. Hendrie Krüzen is geboren in Almelo en maakte zijn debuut in het profvoetbal voor Heracles. Hij speelde in zijn imposante loopbaan ook nog voor de tegenstander van zondag, PSV. Hij speelde slechts acht wedstrijden voor de ploeg uit Eindhoven. Welke speler kreeg de voorkeur boven Krüzen? Bonusvraag: Krüzen is Europees kampioen geworden in 1988 zonder één minuut te spelen. Van ’t Schip raakte zijn basisplaats kwijt, waardoor er even plaats leek voor de Almeloër. Rinus Michels koos echter voor een andere speler. Wie?

Toon de antwoorden

, , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes