Primary menu

Eredivisiequiz: NAC Breda

Vandaag is het tijd voor een Avondje NAC maar als u deze quiz op een ander dagdeel wilt maken vinden wij dat ook niet erg. Vorig jaar eindigden de mannen van John Karelse op een dertiende plek. Dit jaar moeten ze met een krappe selectie het beter gaan doen. Dat moet Nemanja, Sepp en Jelle vast gaan lukken.

1. Laten we beginnen bij het begin: waar staat de afkorting NAC voor? En dan willen we de gehele afkorting.

2. De Eredivisie werd dit jaar geopend door NAC met de streekderby tegen Willem II. De huidige selectie van NAC kent twee spelers die overkwamen met de Tilburgse concurrent. Wie?

3. De keeper van NAC stond in het verleden te boek als een groot talent bij FC Emmen. Dit was dan ook de reden dat PSV hem in 2001 contracteert die hem nog wel een seizoen in Emmen laat rijpen. Jelle is in Eindhoven nooit echt doorgebroken en werd tijdens zijn contract aan nog vier clubs uitgeleend. Welke vier clubs waren dit?

4. NAC heeft dit seizoen een speler in de gelederen die volgens trainer John Karelse eigenlijk te goed is voor de club: Anouar Hadouir. Ajax wou hem ooit halen maar dat komt vast doordat die dezelfde zaakwaarnemer als Martin Jol had. Bij een van zijn vorige clubs, Roda JC, zorgde Anouar voor redelijk wat tumult. Zo sloeg hij in het verleden een medespeler in het gezicht. Wie was de ontvanger van deze klap? (bonuspunt voor de huidige club van deze man)

5. Onze favoriete oud-speler van NAC blijft toch Tony Sixpack aka Ton Lokhoff. Hij was jarenlang assistent-trainer van NAC voor hij in 2003 de stap naar het hoofdtrainerschap maakte. Welke zes hoofdtrainers diende hij tijdens zijn assistentschap bij NAC van 1996-2003?

Toon de antwoorden

, , , , , , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes